Η ΚΡΗΤΗ TV στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (vid)

Πολιτισμός
Η ΚΡΗΤΗ TV στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη Παρασκευή 16.30, το  «Χρονολόγιο» παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Ιερά Μονή του όρους Σινά και τα Σιναϊτικά Μετόχια στην Κρήτη - Την Μεγάλη Παρασκευή 16:30, στην ΚΡΗΤΗ TV

Η ΚΡΗΤΗ TV παρουσιάζει και το «Χρονολόγιο» παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Ιερά Μονή του όρους Σινά, το ελληνορθόδοξο χριστιανικό μοναστικό κέντρο με την αδιάκοπη πνευματική ζωή.

Ο Νίκος Καζαντζάκης στα ταξιδιωτικά του, περιγράφει το ταξίδι του στο Σινά το 1927 με πορεία πάνω σε καμήλα για τέσσερις ημέρες.

Από τις πενήντα σελίδες που αφιερώνει στα ταξιδιωτικά του ο Καζαντζάκης για το Σινά:

«Κι άξαφνα από την κορφή ενός βράχου η χαρούμενη κραυγή του Καλμούχου:

– Ντερ! (Μοναστήρι!)

Κάτω σ’ ένα άπλωμα, ανάμεσα σε δυο αψηλά βουνά, φάνηκε τρογυρισμένο με μουράγια σαν κάστρο, το ξακουστό Μοναστήρι του Σινά. Ο σκοπός της πορείας. Πολύ είχα πεθυμήσει στη ζωή μου τη στιγμή τούτη, και τώρα που κρατούσα στα χέρια μου τον καρπό του μεγάλου μόχτου, χαιρόμουν ήσυχα, αμίλητα και δε βιαζόμουν»...

Μεγάλη Παρασκευή 16.30, η ιστορία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης, η ζωή και το έργο των μοναχών και η συνύπαρξη τους με τους βεδουίνους, τα Σιναϊτικά Μετόχια στην Κρήτη και η ζωή του Σητειακού π. Πορφύριου στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του όρους Σινά, θα δώσουν την ευκαιρία στους τηλεθεατές της ΚΡΗΤΗ TV να γνωρίσουν τον σημαντικό αυτό θρησκευτικό προορισμό και την ιστορία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News