Χερρονάσιος Σχολή: Κοσμοσυρροή και δάκρυα συγκίνησης με αφορμή την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Πολιτισμός
Χερρονάσιος Σχολή: Κοσμοσυρροή και δάκρυα συγκίνησης με αφορμή την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ερμηνείες παιδιών που συγκλόνισαν όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, σκηνές που μετέφεραν όσους παρευρίσκονταν εκεί στη Σμύρνη μιας άλλης εποχής κοσμοπολίτισσας, μαθητές και εκπαιδευτικοί προκάλεσαν ρίγος συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθές, Τετάρτη 5 Απριλίου, στο κινηματοθέατρο Αστόρια για να παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», που διοργάνωσε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Με ερμηνείες παιδιών που συγκλόνισαν όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, σκηνές που μετέφεραν όσους παρευρίσκονταν εκεί στη Σμύρνη μιας άλλης εποχής κοσμοπολίτισσας, μαθητές και εκπαιδευτικοί προκάλεσαν ρίγος συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου, ενώ η τραγουδίστρια Τζωρτζίνα Αλεξάκη μάγεψε με τη φωνή και τα τραγούδια της, σε απόλυτη αρμονία με τους μουσικούς του Έντεχνου Ωδείου που πλαισίωναν την παράσταση.

Το έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη», που αποτελεί δημιούργημα της κυρίας Μιμής Ντενίση, είχε ως θέμα της τον ξεριζωμό των Ελλήνων, τον Αφανισμό των Αρμενίων και την ιδέα μιας Μεγάλης Ελλάδας και ανέβηκε απ’ το εκπαιδευτήριο με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης. Το Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο πάντοτε πιστό στις αξίες, τις ιδέες και τα ιδανικά του μέσα από μια πορεία 17 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, πάντα προτρέπει τα παιδιά ώστε να συμμετέχουν σε δράσεις που ανάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Η συγκεκριμένη παράσταση τέθηκε από την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News