Βραβείο καλύτερου παραγωγού για τον Άρη Μαρκάκη και την ταινία ΣυνεχίΖω στο Φεστιβάλ Carpe Diem

Πολιτισμός
Βραβείο καλύτερου παραγωγού για τον Άρη Μαρκάκη και την ταινία ΣυνεχίΖω στο Φεστιβάλ Carpe Diem

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο Best Producer (Βραβείο Καλύτερου Παραγωγού) απέσπασε η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΣυνεχίΖω» στο Φεστιβάλ Carpe Diem

Η ταινία Συνεχίζω, παραγωγής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή “Ανδρέας Γιαννόπουλος”, σε σενάριο Έμης Συρίγου, και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο τον Απρίλιο του 2022. Έκτοτε συμμετέχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο και συνεχίζει να συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Αποτέλεσε ιδέα του διευθυντή του εκπαιδευτηρίου, κ. Άρη Μαρκάκη, ο οποίος ήταν και παραγωγός της συγκεκριμένης ταινίας.

Σκοπός του κυρίου Μαρκάκη και της ταινίας είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, να γίνει η φωνή ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα, και να ενισχύσει την αποδοχή της διαφορετικότητας, σαν τρόπο ζωής.

Πρωταγωνιστής της ένας μικρός μαθητής που πηγαίνει με τη μητέρα του σε ένα παιδικό πάρτι. Εκείνη, μην ακολουθώντας τους κανόνες συμπεριφοράς στον δρόμο και στρέφοντας την προσοχή της για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο παιδί της, χάνει την προσοχή της με αποτέλεσμα να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. Η ζωή του μικρού αλλάζει ριζικά και καλείται να αντιμετωπίσει μια καθημερινότητα με νέα δεδομένα έως ότου, στη ζωή του έρχεται ο Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης.

Η ταινία ήδη ταξιδεύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ κινηματογράφου. Συμμετείχε στο 11th Breaking Down Barriers International Disability Film Festival Международный кинофестиваль "Кино без барьеров" και προβλήθηκε το Νοέμβριο του 2022 στη Μόσχα, εγκαινιάζοντας και μελλοντική συνεργασία. Αποτελεί το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ρωσίας με θέμα την αναπηρία και την αποδοχή (διεξάγεται από το 2002 από τη Russian disability NGO Perspektiva) και συμμετέχουν πάνω από 56 χώρες παγκοσμίως με πάνω από 2000 θεατές.

Στις 03 Δεκεμβρίου 2022 προβλήθηκε στο Renaissance cinema στο Rabat στο Μαρόκο στο πλαίσιο του Festival Handifilm de Rabat . Ένα φεστιβάλ που συμβάλλει στη διάδοση μιας κουλτούρας που υποδέχεται την αναπηρία και στην προώθηση της θετικής άποψης για τα άτομα με αναπηρία και τις τεράστιες δυνατότητες συμμετοχής τους στο πλαίσιο της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Τον ίδιο μήνα απέσπασε τιμητική αναφορά στα διαδικτυακά Milan Gold Awards και International Gold Awards.

Το Φεβρουάριο 2023 συμμετέχει στα Βραβεία Ίρις 2023 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και βρίσκεται ανάμεσα στις 92 ταινίες από τις οποίες θα προκύψουν οι φετινές υποψηφιότητες.

https://hellenicfilmacademy.gr/awards/results/

Επιλέχθηκε επίσημα και συμμετέχει στο στο 9o International Alexandria Short Film Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19-25 Ιουνίου 2023. Στο φεστιβάλ υποβλήθηκαν 450 ταινίες μικρού μήκους από 60 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ 130 από αυτές είναι Ελληνικές παραγωγές.

Επίσης, συμμετέχει και διαγωνίζεται στο CMS – International Children’s Film Festival (ICFF), το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ για παιδιά στο Lucknow της Ινδίας.

http://www.cmsfilms.org/icff/

Το Best Producer Award, στο ανεξάρτητο φεστιβάλ Carpe Diem αποτελεί το 3ο κατα σειρά βραβείο για την ταινία «ΣυνεχίΖω», ενώ έχει ήδη αποσπάσει άλλα δύο:

Το βραβείο «Νίκος Κούνδουρος» στο 3ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, & Awards Ιεράπετρα και το βραβείο «Εμείς μπορούμε»/ We Can Do» που αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες, στο Bridges International Film Festival ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος.

Σενάριο: Έμη Συρίγου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης 

Εικονοληψία: Μάνος Λιανδρακης

Ηχοληψία / Sound Design: Άλεξ Κουναλάκης

Μοντάζ: Μάνος Τσουρουνάκης

Μουσική: Serafim Tsotsonis

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αδαμάκης Χρήστος

Παραγωγή: Άρης Μαρκάκης - Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή & Ανδρέας Γιαννόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Γαλανίτσας, Μανόλης Στεφανουδάκης

Παίζουν (οι μικροί): Δημήτρης Αγγελάκης, Δημήτρης Διαμαντάκης, Παναγιώτης

Δημητρίτσης, Γλυκερία Ζερβού, Φώτης Καρβουνάκης, Δήμητρα Κρασανάκη, Στέφανος

Λασιθιωτάκης, Μηνάς Ντάτσης, Βαγγέλης Πολιτάκης, Μαρία Σακέτου, Γιώργος Σωμαράκης

Γονείς: Νίκος Καρβουνάκης, Έμη Συρίγου

Συμμετέχουν: Μαρία Δημητράκη, Μαρία Κουμπανάκη, Κατερίνα Παπαδογιάννη, Χρύσα

Γεωργιανάκη, Ειρήνη Μαυραντωνάκη, Μαρία Ασπετάκη, Κατερίνα Κασάνη, Φωτούλα

Λοίζου, Ειρήνη Μπαντουβά, Ρένα Κουτεντάκη, Νίκη Πετράκη, Άρης Μαρκάκης, Μαρία

Ρασιδάκη, Δημήτρης Τσίγκος

Ακούγονται οι δημοσιογράφοι: Μαίρη Καριωτάκη, Νίκος Αγγελινός, Μπάμπης Σαββίδης

Η επίσημη καταχώρηση της ταινίας στο IMDb: https://www.imdb.com/title/tt19882648/

Τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει η παραγωγή της ταινίας είναι τα παρακάτω:

Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/synexizwfilm

Instagram: https://www.instagram.com/sunexizw_film/

Youtube Channel: https://www.youtube.com/@-shortfilm8645/

Email: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News