Ρεσιτάλ βιολιού με τον Γιάννη Μαγειρόπουλο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Πολιτισμός
Ρεσιτάλ βιολιού με τον Γιάννη Μαγειρόπουλο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συναυλία του πολλά υποσχόμενου ανερχόμενου νέου σολίστα είναι μια ευκαιρία για το κοινό του Ηρακλείου να παρακολουθήσει ένα πηγαίο ταλέντο και την εντυπωσιακή τεχνική του στο βιολί στα απαιτητικά επίσης έργα του Μπαχ

Ο εξαίρετος Ηρακλειώτης βιολονίστας Γιάννης Μαγειρόπουλος, μετά την επιτυχία του στα “24 Καπρίτσια για Βιολί” του Νικολό Παγκανίνι τον Μάιο του 2022, που ενθουσίασε το κοινό με την ερμηνεία του στα συγκεκριμένα έργα εκρηκτικής δεξιοτεχνικής δυσκολίας, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με ένα ρεσιτάλ βιολιού με τις “Σονάτες” και τις “Παρτίτες” του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Η συναυλία του πολλά υποσχόμενου ανερχόμενου νέου σολίστα είναι μια ευκαιρία για το κοινό του Ηρακλείου να παρακολουθήσει ένα πηγαίο ταλέντο και την εντυπωσιακή τεχνική του στο βιολί στα απαιτητικά επίσης έργα του Μπαχ, που αναδεικνύουν την πολυφωνική δυναμική αλλά και την αυτάρκεια του συγκεκριμένου σολιστικού οργάνου.

Βιογραφικό Γιάννη Μαγειρόπουλου

Ο Γιάννης Μαγειρόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2005. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 2014 με τον Ηρακλή Θανάση και από το 2020 με τον διαπρεπή έλληνα βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Τον Ιούνιο του 2019 έλαβε το Πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας και τον Ιούλιο του 2021 το Δίπλωμα Βιολιού.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος νεανικών ορχηστρών σε διάφορες εκδηλώσεις. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου μετείχε στο μουσικό σχήμα Kretaburg, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 εντάσσεται στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου. Κατόπιν επιλογής, τον Αύγουστο του 2019, γίνεται μέλος της Concertgebouworkest YOUNG, συμμετέχοντας σε θερινό σχολείο στο Ede της Ολλανδίας, εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα της περίφημης Concertgebouworkest του Άμστερνταμ. Mε την Concertgebouworkest YOUNG συμμετείχε σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στο Άμστερνταμ, στο Ede και στις Βρυξέλλες, υπό τη διεύθυνση του Pablo Heras-Casado και με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βιολονίστα Julian Rachlin.

Τον Δεκέμβριο του 2021, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, συμμετείχε με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στη συναυλία που δόθηκε στο Ηράκλειο με έργα Μπετόβεν. Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι μέλος του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου, ενός νεανικού κουαρτέτου εγχόρδων που δημιούργησε ο Γιώργος Δεμερτζής. Με το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στα Χανιά, στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου «Up to 8», στο Μικρό Θέατρο Κατουνίων Εύβοιας και στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου. Tον Μάιο του 2022 παρουσίασε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τα 24 Καπρίτσια του Νικολό Παγκανίνι, πρόγραμμα που επαναλήφθηκε τον επόμενο μήνα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στα Χανιά. Επίσης, συμμετείχε στο CMF Chania 2022.

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 8 και 5€ (γενική είσοδος), συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

- Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)

- Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/40orF0q

- Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Να σημειωθεί ότι παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News