11ο Λύκειο Ηρακλείου: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (vid)

Πολιτισμός
11ο Λύκειο Ηρακλείου: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας από το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, το οποίο εκπονεί για δεύτερη χρονιά, το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου διοργάνωσε μουσικοθεατρική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 8 το απόγευμα και είχε τον τίτλο “Γυναικών λόγος… εύλογος”. Παρουσιάστηκαν από μαθήτριες και μαθητή του προγράμματος δύο θεατρικά αποσπάσματα, και συγκεκριμένα: το θεατρικό του Γιάννη Λασπιά “Το δικό της δωμάτιο”, βασισμένο στο δοκίμιο “A room of one’s own” της Βιρτζίνια Γουλφ, και τη νουβέλα της Μαρίας Λούκα “Μια Γυναίκα απολογείται”.

Παρουσιάστηκαν επίσης εκτελέσεις πέντε τραγουδιών του ελληνικού ρεπερτορίου που αναφέρονται στη Γυναίκα από το μουσικό σχήμα του σχολείου “11 & κάτι”.

Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί «θερμά την κ. Στέλλα Αρχοντάκη, αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, για την ευγενική παραχώρηση της Πειραματικής Σκηνής, καθώς και όλες και όλους, φίλους/ες, μαθητές/τριες, συναδέλφους/ισσες, μας τίμησαν με την παρουσία τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News