Γιώργος Καλούδης: Ο λυράρης που παίζει Μπαχ στον ναό της MusicAeterna για 13 ημέρες!

Πολιτισμός
Γιώργος Καλούδης: Ο λυράρης που παίζει Μπαχ στον ναό της MusicAeterna για 13 ημέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τσελίστας και λυράρης Γιώργος Καλούδης θα παρουσιάσει σε μια σειρά συναυλιών και διαλέξεων την καινοτόμο πρόταση της εισαγωγής της κρητικής λύρας στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική

Ο παγκοσμίου φήμης πολιτιστικός οργανισμός MusicAeterna, δημιούργημα του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού Θεόδωρου Κουρετζή, φιλοξενεί τον Γιώργο Καλούδη και το The Classical Cretan Lyra Project. Ο τσελίστας και λυράρης Γιώργος Καλούδης θα παρουσιάσει σε μια σειρά συναυλιών και διαλέξεων την καινοτόμο πρόταση της εισαγωγής της κρητικής λύρας στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, την 20ετή έρευνα για την υλοποίηση της, και θα ερμηνεύσει όλα τα έργα που έχει μεταγράψει μέχρι σήμερα για την Κλασική Κρητική Λύρα.

Ο Γιώργος Καλούδης κυκλοφόρησε 2 προσωπικά CDs με ηχογραφήσεις έργων κλασικού ρεπερτορίου, ερμηνευμένων από την Κλασική Κρητική Λύρα (ο όρος κλασική δηλώνει το είδος μουσικής που το όργανο ερμηνεύει). Στο πρώτο του CD "J.S.Bach cello suites on the Classical Cretan Lyra" ο Γ. Καλούδης ερμήνευσε το ογκώδες έργο των 5 σουιτών για τσέλο του σπουδαίου συνθέτη (πρόκειται για ένα συνολο 6 σουιτών, αλλά η 6η είναι αδύνατον να παιχτεί από την τετράχορδη λύρα «μέχρι στιγμής», όπως δηλώνει ο ίδιος).

Στο δεύτερο CD του "La Rêveuse - Early Music on the Classical Cretan Lyra", ερμήνευσε Αναγεννησιακά και Μεσαιωνικά έργα της δυτικής ευρωπαϊκής μουσικής, ενώ στο CD "Άπτερα" παρουσίασε δικές του συνθέσεις για την Κλασική Κρητική Λύρα. Επικοινωνήστε μαζί μας Η πρόσκληση από τον κορυφαίο μουσικό οργανισμό στον Γιώργο Καλούδη και η φιλοξενία του The Classical Cretan Lyra Project επισφραγίζει την αρτιότητα του project, την υψηλή αισθητική του ποιότητα και τηδεξιοτεχνική του πληρότητα.

Ένα τεράστιο βήμα για το ταξίδι της Κλασικής Κρητικής Λύρας και την ενσωμάτωσή της στον χώρο της κλασικής μουσικής. Η πρωτοποριακή ιδέα του Γιώργου Καλούδη ενθουσιάζει το διεθνές κοινό, το οποίο αναγνωρίζει στη λύρα, μέσω της παλαιότητας του ήχου της, την απαρχή της δυτικής ευρωπαϊκής μουσικής. Η απαράμιλλη μουσικότητα του Γιώργου Καλούδη, η πίστη του στην θεραπευτικότητα του ήχου της κρητικής λύρας και η προσήλωσή του στις ευγενείς ποιότητες, που η ιστορία και η πίστη μας φέρουν, ενορχηστρώνουν ένα ηχητικό τοπίο που αναβλύζει φως, το αιγαιοπελαγίτικο φως!

Ο Γιώργος Καλούδης θα παρουσιάσει στην έδρα της MusicAeterna 4 συναυλίες, αναδεικνύοντας όλο το έργο που έχει καταγράψει και ηχογραφήσει μέχρι στιγμής στην Κλασική Κρητική Λύρα. Παράλληλα θα δώσει μια διάλεξη για το φιλοσοφικο υπόβαθρο που τον ενέπνευσε να ταξιδέψει τη λύρα στον κόσμο της κλασικής μουσικής, την 20ετή έρευνά του, καθώς και τις ερμηνευτικές δυνατότητες της ΚΚΛ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον ίδιο. Yiorgos Kaloudis (Greece). A Cycle of Concerts. Multi-Pass – musicAeterna

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News