Μενδώνη: Έτοιμο να παραδοθεί στο επόμενο τρίμηνο το Μουσείο Μεσαράς (vid)

Πολιτισμός
Μενδώνη: Έτοιμο να παραδοθεί στο επόμενο τρίμηνο το Μουσείο Μεσαράς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο Μουσείο Μεσαράς, το οποίο όπως εκτιμάται θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό σε τρεις μήνες
 • Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Μουσείο Μεσαράς
 • Ξεκίνησε η τοποθέτηση των εκθεμάτων στο Μουσείο
 • Σε εξέλιξη η μελέτη αποκατάστασης για τα δυτικά Νεώρια
 • Λ. Μενδώνη: Στόχος η λειτουργία των πέντε μουσείων στ απρότυπα του Μουσείου της Ακρόπωλης
 • Το Μουσείο Μεσαράς επισκέφθηκε το πρωί η Λίνα Μενδώνη η οποία βρίσκεται στο Ηράκλειο, ενόψει της καθόδου του πρωθυπουργού. Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης των εκθεμάτων στο Μουσείο της Μεσαράς.  

  Η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη προβλέπει την έκθεση 829 αντικειμένων ενώ ο εκθεσιακός χώρος περιλαμβάνει τρεις κύριες ενότητες οι οποίες θα αντιστοιχούν σε τρεις μεγάλες φάσεις του πολιτισμού της περιοχής.

  Αναφορικά με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για την αυτονόμηση 5 μεγάλων μουσείων της χώρας από το υπουργείο Πολιτισμού, εξέλιξη η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε σωματεία και συλλόγους του Υπουργείου Πολιτισμού, η κ. Μενδώνη υποστήριξε ότι θα λειτουργούν με καλύτερο τρόπο και στα πρότυπα του Μουσείου της Ακρόπολης.

  Για τα Δυτικά Νεώρια, τα οποία περιμένουν το φιλί της ζωής εδώ και δεκαετίες, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του μνημείου, ενώ σε ότι αφορά το έργο στερέωσης και αποκατάστασης των ενετικών τειχών κατά μήκος της Δουκός Μποφώρ, η υπουργός δήλωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

  Επόμενος σταθμός της υπουργού Πολιτισμού, οι Αρχάνες, όπου επισκέφθηκε το ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News