Χερρονάσιος Σχολή: Η πολιτική ηγεσία και η διεθνής Ένωση αστυνομικών τίμησαν την ταινία «ΣυνεχίΖω»

Πολιτισμός
Χερρονάσιος Σχολή: Η πολιτική ηγεσία και η διεθνής Ένωση αστυνομικών τίμησαν την ταινία «ΣυνεχίΖω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολιτική ηγεσία και η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας τίμησαν την ταινία «ΣυνεχίΖω» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Μια μεγαλειώδης εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με πλήθος κόσμου και αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, προβάλλοντας την ταινία του Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», με τίτλο «ΣυνεχίΖω», υπό την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Αντωνόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν εξέχοντα πρόσωπα όπως ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, η Υφυπουργός Τουρισμού και πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη, στρατηγοί της ελληνικής αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, ο  πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής κ. Καπελάκης και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στίβου κ. Στεφανουδάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, τρία διαφορετικά σχολεία της Αττικής προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθήσουν την ταινία και τις ομιλίες που ακούστηκαν από τους παρευρυσκόμενους. Είναι υπέρμετρης σημασίας το γεγονός αυτό αφού, κύριο μέλημα όλων είναι η σωστή οδική παιδεία κυρίως για τους μαθητές που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας.

Είναι σημαντική η αναγνωρισιμότητα που λαμβάνει η συγκεκριμένη ταινία μέσω της προβολής της τόσο σε εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς όσο και σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Τόσο για τα μηνύματα που περνάει σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, τα τροχαία ατυχήματα και τον κίνδυνο που ελλοχεύει η ελλιπής οδική συμπεριφορά, όσο και για τη διάδοση μιας κουλτούρας όπου η παιδεία μέσω της ενσυναίσθησης έχει πρωτεύοντα ρόλο για την ανάπτυξη ενός κράτους.

H ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας, μέσω της εκδήλωσης, θέλησε να διαδώσει τα μηνύματα που περνάει η ταινία «ΣυνεχίΖω» για τη σωστή οδική συμπεριφορά, την αποδοχή και την ελπίδα που γεννιέται μέσα από τον κάθε άνθρωπο, τιμώντας έτσι τους συντελεστές της ταινίας, το όραμα και τις πεποιθήσεις τους.

Η ταινία έχει ως θέμα της ένα τροχαίο ατύχημα που γίνεται η αφορμή για να αλλάξει ριζικά η ζωή του μικρού πρωταγωνιστή, Χάρη. Αιτία του ατυχήματος είναι η έλλειψη προσοχής της μητέρας – οδηγού για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση του αυτοκινήτου και τον σοβαρό τραυματισμό του Χάρη. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, που καταφέρνουν να σώσουν τη ζωή του, ο Χάρης καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα που τον βρίσκει σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Στον «δρόμο» του θα συναντήσει, λοιπόν, τον Μανώλη Στεφανουδάκη, Χρυσό Παραολυμπιονίκη, ο οποίος του αλλάζει τη σκέψη ριζικά, και τον κάνει να δει τη νέα του πραγματικότητα πιο αισιόδοξα, με περισσότερη δύναμη και θέληση. Έτσι ο Χάρης βρίσκει το έναυσμα για να συνεχίσει τη ζωή του, σε πείσμα των δυσκολιών και καταφέρνει να μας δείξει πως όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει θέληση κι ανάγκη για ζωή. Κι αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει και στους θεατές η συγκεκριμένη ταινία.

Η ταινία «ΣυνεχίΖω», παραγωγής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή “Ανδρέας Γιαννόπουλος”, σε σενάριο Έμης Συρίγου, και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη έχει αποσπάσει ήδη δύο βραβεία:

Το βραβείο «Νίκος Κούνδουρος» στο 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, & Awards Ιεράπετρα και το βραβείο «Εμείς μπορούμε»/ We Can Do που αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες, στο Bridges International Film Festival ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος. Ακόμη, τον περασμένο Νοέμβριο η ταινία προβλήθηκε στη Μόσχα συμμετέχοντας στο 11th Breaking Down Barriers International Disability Film Festival (που αποτελεί το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ρωσίας με θέμα την αναπηρία και την αποδοχή) ενώ τον Δεκέμβριο συμμετείχε στο διεθνές Festival Handifilm de Rabat στο Μαρόκο.

Σενάριο: Έμη Συρίγου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης 

Εικονοληψία: Μάνος Λιανδρακης

Ηχοληψία /  Sound Design: Άλεξ Κουναλάκης

Μοντάζ: Μάνος Τσουρουνάκης

Μουσική: Serafim Tsotsonis

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αδαμάκης Χρήστος

Παραγωγή: Άρης Μαρκάκης - Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή "Ανδρέας Γιαννόπουλος"

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Γαλανίτσας,  Μανόλης Στεφανουδάκης

Παίζουν (οι μικροί): Δημήτρης Αγγελάκης, Δημήτρης Διαμαντάκης, Παναγιώτης Δημητρίτσης, Γλυκερία Ζερβού, Φώτης Καρβουνάκης, Δήμητρα Κρασανάκη, Στέφανος Λασιθιωτάκης, Μηνάς Ντάτσης, Βαγγέλης Πολιτάκης, Μαρία Σακέτου, Γιώργος Σωμαράκης

Γονείς: Νίκος Καρβουνάκης, Έμη Συρίγου

Συμμετέχουν: Μαρία Δημητράκη, Μαρία Κουμπανάκη, Κατερίνα Παπαδογιάννη, Χρύσα Γεωργιανάκη, Ειρήνη Μαυραντωνάκη, Μαρία Ασπετάκη, Κατερίνα Κασάνη, Φωτούλα Λοίζου, Ειρήνη Μπαντουβά, Ρένα Κουτεντάκη, Νίκη Πετράκη, Άρης Μαρκάκης, Μαρία Ρασιδάκη, Δημήτρης Τσίγκος

Ακούγονται οι δημοσιογράφοι: Μαίρη Καριωτάκη, Νίκος Αγγελινός, Μπάμπης Σαββίδης

Η επίσημη καταχώρηση της ταινίας στο IMDb: https://www.imdb.com/title/tt19882648/

Τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει η παραγωγή της ταινίας είναι τα παρακάτω:

Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/synexizwfilm

Instagram: https://www.instagram.com/sunexizw_film/

Youtube Channel: https://www.youtube.com/@-shortfilm8645/

Email: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News