Περίπατος στα χνάρια του Γιάννη Σπανδάγου

Πολιτισμός
Περίπατος στα χνάρια του Γιάννη Σπανδάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την εκδημία του Γιάννη Σπανδάγου και στην μνήμη του ο Χάρης Στρατιδάκης καλεί σε έναν περίπατο στα μέρη με τα οποία είχε συνδεθεί, αγάπησε και μελέτησε με τις έρευνες που έκανε και με τα βιβλία που εξέδωσε

Στις αρχές της χρονιάς που τελειώνει συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την εκδημία του συμπολίτη Γιάννη Σπανδάγου (1946-2012). Στη μνήμη του ο Χάρης Στρατιδάκης καλεί σ’ έναν περίπατο στα μέρη με τα οποία είχε συνδεθεί, αγάπησε και μελέτησε με τις έρευνες που έκανε και με τα βιβλία που εξέδωσε.

Η αναμνηστική βόλτα θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του προσεχούς Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου από την πλατεία του κτηρίου Δελφίνι, θα έχει 25 στάσεις και θα καταλήξει στις 12.00 το μεσημέρι, στον Δημοτικό Κήπο, κάτω από τον αγαπημένο του γιούκας.

Στη συνέχεια στο διπλανό αναψυκτήριο θα έχουμε τη δυνατότητα να πιούμε έναν καφέ στη μνήμη του, να ξεφυλλίσουμε κάποια απ’ τα βιβλία του και να ξαναδιαβάσουμε κείμενα που γράφτηκαν για τον αείμνηστο κοσμολίτη, μεταξύ των οποίων και το εύστοχο δίστιχο που έγραψε γι’ αυτόν ο Κώστας Καλλέργης:

Έδινες άλλη αίσθηση στη φύση των πραγμάτων

κι εκόσμησες στο διάβα σου την πόλη των γραμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News