«Ορθόδοξος Λόγος»: Εξομολόγηση: Νέο ξεκίνημα στην ζωή, την Κυριακή στην ΚΡΗΤΗ TV

Πολιτισμός
«Ορθόδοξος Λόγος»: Εξομολόγηση: Νέο ξεκίνημα στην ζωή, την Κυριακή στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την… θεραπεία μας

Όλοι μας πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς και παρόλη την θέληση μας, πέφτουμε σε πράγματα, τα οποία δεν θα θέλαμε να τα έχουμε κάνει. Ποιος δεν έχει ζήσει αυτό; Ειδικά όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τα λάθη πληθαίνουν και γίνονται αδυναμίες μας, οι αδυναμίες πάθη μας, σιγά σιγά δεσμεύουν την ελευθερία μας στο να επιλέγουμε εμείς, τραυματίζουν και βαραίνουν την ψυχή μας.

Το να παραδεχόμαστε ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την θεραπεία μας. Δεν είναι πάντοτε εύκολο. Απαιτεί θάρρος. Ωστόσο, ο Θεός, και πολλές φορές για χρόνια, μας αναμένει σιωπηλά. Αναμένει να σβήσει όλα τα περασμένα και να μας δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Αρκεί να θέλουμε και να το ζητήσουμε με την εξομολόγηση. Τίποτε άλλο.

Το Μυστήριο της Εξομολόγησης, ως μυστήριο της Εκκλησίας μας, αποτελεί μέγιστο δώρο του Θεού στην ζωή μας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν πως εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο. Μόνο όσοι έχουν ζήσει το μυστήριο, μπορούν έστω κάπως να περιγράψουν το τι νιώθει η ψυχή την εξομολόγηση, στο βαθμό που περιγράφεται…

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 4.12.2022, ώρες 16:30'-17:20', με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου, παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News