«Μικρά Ασία - Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς»: Απόψε το δεύτερο μέρος του αριστουργηματικού ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός
«Μικρά Ασία - Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς»: Απόψε το δεύτερο μέρος του αριστουργηματικού ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τη μεγάλη παραγωγή της ΚΡΗΤΗ TV που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Απόψε στις 21:50 θα προβληθεί το δεύτερο επεισόδιο από το ντοκιμαντέρ «Μικρά Ασία - Κρήτη, ένα ταξίδι προσφυγιάς». Πρόκειται για τη μεγάλη παραγωγή της ΚΡΗΤΗ TV που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο δεύτερο επεισόδιο παρουσιάζεται η εγκατάσταση, η αφομοίωση και η αποκατάσταση των προσφύγων καθώς και τις νέες ιδέες και τεχνικές που έφεραν και αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό για τη βιομηχανία στην Κρήτη.

Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία από την Καταστροφή της Σμύρνης μέχρι το ταξίδι προσφύγων στο νησί της Κρήτης.

Ιστορικοί ερευνητές αλλά και άνθρωποι που κουβαλούν την ιστορία της οικογένειας τους, θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να κατανοήσει μια από τις πιο οδυνηρές στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού. Παράλληλα η μεταφορά αφηγήσεων δραματοποιημένα από ηθοποιούς της Κρήτης θα βάλουν το θεατή στη θέση να σκεφτεί πάνω σε ανθρώπινα, πολιτικά και ιστορικά θέματα.

Η μουσική του ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας, διότι πρόκειται για πρωτότυπη μουσική που γράφεται πάνω στην εικόνα και λαμβάνει ενεργό ρόλο στην αφήγηση τόσο στις συνεντεύξεις όσο και στις δραματοποιήσεις. Τη μουσική συνθέτουν αυτές τις ημέρες ο Πάρις Περυσινάκης όσον αφορά την πρωτότυπη μουσική τίτλων - θεατρικών και την πρωτότυπη μουσική που ακολουθεί τη ροή του ντοκιμαντέρ η Μαρία Λούκα και ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Νεάπολη, Ελούντα, Κρούστα και Ιεράπετρα. Το σενάριο, την αρχισυνταξία και τις συνεντεύξεις επιμελήθηκε η Βούλα Νεονάκη, την σκηνοθεσία ο Δημήτρης Φραγκιαδουλάκης, την επεξεργασία εικόνας - μοντάζ, γραφικά, σήμα εκπομπής, η Νίκη Τουτουντζάκη και τη διεύθυνση παραγωγής ο Μαρίνος Μαυρίδης. Διεύθυνση φωτογραφίας Αντώνης Στυλιανάκης, εικονοληψία Έλιντον Φράγκου, Ηχοληψία Μάνος Κωνσταντουλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News