ΚΡΗΤΗ TV: Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Πολιτισμός
ΚΡΗΤΗ TV: Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 20.11.2022 και ώρες 16:30 -17:20, μέσα από την εορτή των Εισοδίων αναδεικνύεται η τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την γλυκιά μητέρα όλων των ανθρώπων

Η Εκκλησία μας στις αρχές της Σαρακοστής των Χριστουγέννων εορτάζει και τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Η μόλις τριών ετών Παναγία μας, η οποία θα αξιωθεί να γίνει ο ζωντανός και έμψυχος ναός του Υιού του Θεού, καθώς μέσα της θα κατοικήσει ο Θεάνθρωπος,  εισάγεται στον ναό του Θεού, προκαταγγέλοντας την έναρξη του σχεδίου του Θεού για την έλευση του Χριστού στον κόσμο και την ζωή μας.

Η Παναγία μας είναι το πνευματικό στόλισμα της ζωής μας. Για μας τους Έλληνες είναι η πονεμένη μητέρα, η παρηγορήτρια και η προστάτρια, που μας παραστέκεται σε κάθε περίσταση.

Σε κάθε ψυχή που την ζητά, είναι το αποκούμπι και το αρραγές στήριγμα στις δυσκολίες της ζωής και των καιρών. Στην Ελλάδα μας,  οι άνθρωποι  την λατρεύουν σε αμέτρητες εκκλησιές και μοναστήρια, και ερημοκλήσια που έχουν Της έχουν αφιερωθεί, και όχι μόνο, ενώ εκατοντάδες είναι τα ονόματά της, όπως Υπερευλογημένη, Θεοτόκος, Τιμιωτέρα των Χερουβείμ, Κεχαριτωμένη, Ζώσα και Άφθονος Πηγή, Έμψυχος Κιβωτός, Άχραντος Νύμφη, Πάναγνος, Χαρά των Αγγέλων, Παράδεισος λογικός, Ρόδον το Αμάραντον και τόσα άλλα.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 20.11.2022 και ώρες 16:30 -17:20, μέσα από την εορτή των Εισοδίων αναδεικνύεται η τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την γλυκιά μητέρα όλων των ανθρώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News