Σταύρος Ψυλάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι αναμνήσεις «καταφύγιο» από τα Χανιά που του άλλαξαν τη ζωή (vid)

Πολιτισμός
Σταύρος Ψυλάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι αναμνήσεις «καταφύγιο» από τα Χανιά που του άλλαξαν τη ζωή (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι», αποκάλυψε τη δεύτερη γέννηση που βίωσε στα νεανικά του ακόμα χρόνια, η οποία του άλλαξε τη ζωή

Αισθάνεται ένας δημιουργός, ο δημιουργός που στήνει με τις ταινίες του από την αρχή τον κόσμο. Ο Σταύρος Ψυλλάκης είναι ένας σκηνοθέτης, ο οποίος μέσα από την τέχνη του ή τα δημιουργήματά του, όπως θα μπορούσαμε ενδεχομένως να τα αποκαλούμε, μελετάει και προσφέρει αφηγήσεις για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι», αποκάλυψε τη δεύτερη γέννηση που βίωσε στα νεανικά του ακόμα χρόνια, η οποία του άλλαξε τη ζωή. Την ίδια στιγμή, μίλησε για τους δικούς του ήρωες αλλά και για τους ανθρώπους που αντλεί έμπνευση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις αναμνήσεις από τα Χανιά, που μέχρι και σήμερα τον συνοδεύουν και αποτελούν το καταφύγιό του.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βραβευμένος με το 1ο Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2010 για το ντοκιμαντέρ «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» και πρωτοπόρος στα ανθρωποκεντρικά ντοκιμαντέρ, ο Σταύρος Ψυλλάκης έχει καταφέρει να γεμίσει τη φαρέτρα του βιογραφικού του. Μα αυτό που πάνω από όλα έχει καταφέρει είναι η σύνθεση μιας νέας ταυτότητας, εκείνη του προσεκτικού παρατηρητή και στοχαστή της ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News