Φάνης Μουρατίδης στο neakriti.gr: «Με συνδέουν πολλά με την Κρήτη»

Πολιτισμός
Φάνης Μουρατίδης στο neakriti.gr: «Με συνδέουν πολλά με την Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε στο neakriti.gr για την καλοκαιρινή περιοδεία του «Κουρέα της Σεβίλλης» και για τον ρόλο που θα ενσαρκώσει στην νέα τηλεοπτική σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αλλά και για την αγάπη που τρέφει για την Κρήτη

Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε στο neakriti.gr για την καλοκαιρινή περιοδεία του «Κουρέα της Σεβίλλης», για τον ρόλο που θα ενσαρκώσει στην νέα τηλεοπτική σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αλλά και για την αγάπη που τρέφει για την Κρήτη.

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο αγαπημένος ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης για την καλοκαιρινή περιοδεία της θεατρικής παράστασης «Ο κουρέας της Σεβίλλης».

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» ξεκίνησε από την Αθήνα, πέρασε όλη την περιπέτεια και θύελλα της πανδημίας και νομίζω πως παρ’ όλα αυτά είχε μια υπέροχη χρονιά μιας και περίπου 52.000 θεατές στην Αθήνα, 16.000 στη Θεσσαλονίκη και συνολικά 90.000 άνθρωποι την παρακολούθησαν. Ένας καλός δειγματοληπτικός έλεγχος για μια παράσταση που δημιουργήσαμε με τόση αγάπη και όρεξη. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως παρακολουθεί κανείς την παράσταση για να διασκεδάσει, να επικοινωνήσει, να ξεχαστεί, να απολαύσει και να πάρει μαζί του έναν αέρα αισιοδοξίας και χαράς για να πάει την επόμενη ημέρα παρακάτω.

Σε εποχές σαν και αυτή που περνάμε, μην ξεχνάμε πως έχουμε μια αλυσίδα πραγμάτων που ξεκινάει από την οικονομική κρίση, η οποία σαφέστατα έχει «χτυπήσει» το θέαμα, το θέατρο, τις μουσικές σκηνές και όλες τις δουλειές που έχουν να κάνουν με τον κόσμο. Μόλις πήγαμε να μπούμε σε μια υποτιθέμενη κανονικότητα, μας βρήκε η πανδημία. Είναι αδύνατο να πει κανείς πως δεν τον επηρέασε αυτή η συνολική κατάσταση και ότι δεν μας συμφιλίωσε με το απρόσμενο, με παράγοντες που δεν μπορούμε να ορίσουμε. Ήταν πολύ δύσκολη αυτή η διετία κατά βάση για τους καλλιτέχνες γιατί πάνω που πήγανε να βρουν έναν δημιουργικό ρυθμό, αυτό κόπηκε. Έπρεπε να επαναπροσδιορίσουν τα πράγματα, να περιμένουν να φύγει αυτό το σύννεφο της τεράστιας αβεβαιότητας. Φυσικά, οι καλλιτέχνες έχουν την ανασφάλεια στο πλευρό τους, άλλο είναι όμως η εργασιακή ανασφάλεια και άλλο μια γενικότερη ανασφάλεια. Το ευχάριστο για εμένα μέσα από αυτήν την περιπέτεια είναι πως βγαίνουμε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι.

Με την Κρήτη έχω τεράστια αγάπη, είναι από τα πρώτα μου ταξίδια όταν ήμουν πιτσιρικάς, για την ακρίβεια το πρώτο νησί που επισκέφθηκα.

Με την Κρήτη έχω τεράστια αγάπη, είναι από τα πρώτα μου ταξίδια όταν ήμουν πιτσιρικάς, για την ακρίβεια το πρώτο νησί που επισκέφθηκα. Είχα περάσει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, είχα κάνει εγγραφή και είχα εντυπωσιαστεί από όλα όσα έβλεπα. Από εκεί και έπειτα, μέχρι σήμερα με συνδέουν πολλά με την Κρήτη. Η μητέρα της συζύγου μου κατάγεται από το νησί και το Ηράκλειο είναι σταθμός της ευρύτερης οικογένειας μου που για εμένα είναι σημαντικό. Την Κρήτη την αγαπώ γιατί πολλά μου έχουν συμβεί εκεί, σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Πάντα είναι στη μνήμη μου με ωραία επίγευση.

Είναι μεγάλη μου χαρά κάθε φορά όταν κάνουμε πράγματα με αγαπημένους ανθρώπους, θέλοντας να τα μοιραστούμε με τον κόσμο και στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Το έργο είναι πάντα η αφορμή για να συναντηθούμε και να πούμε μια ωραία ιστορία στο κοινό για αυτό δεν κάνουμε τεράστια περιοδεία, επισκεπτόμαστε προορισμούς που εμείς επιθυμούσαμε να πάμε.

Για τα δεδομένα της εποχής, μια τέτοια παραγωγή σαν την θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» ήταν αδύνατο να συμβεί

Για τα δεδομένα της εποχής, μια τέτοια παραγωγή σαν την θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» ήταν αδύνατο να συμβεί παρ’ όλα αυτά οι παραγωγοί μας, πήραν την γενναιότητα να εμπιστευτούν εμάς και τους συνεργάτες μας. Η κυρία Σπυράτου, η σκηνοθέτης αυτής της παράσταση είναι μια συγκλονιστική κυρία του θεάτρου και κάτω από την δική της καθοδήγηση, δημιουργείται ένα εξαιρετικό θέαμα με 20 άτομα επί σκηνής.

Κάθε φορά που πάμε σε περιοδεία, ειδικά με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, θέλουμε να ξέρει ο κόσμος πως θα προσφέρουμε ένα θέαμα που είναι αντάξιο των προσδοκιών που βάζουμε σαν ένα πείσμα και σαν μια υπόσχεση γιατί έχει να κάνει και με την δική μας αξιοπιστία πάνω στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη δουλειά μας. Είχαμε την ευλογία να ζήσουμε κάτι συγκινητικό. Ο κόσμος πριν ακόμη ξεκινήσει η παράσταση μέσα σε μια δύσκολη εποχή μας διάλεξε, μας στήριξε.

Φέτος, σε προσωπικό επίπεδο είχα την τύχη να έχω δυο υπέροχες συνεργασίες. Η πρώτη είναι η θεατρική συνεργασία για την παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» και η δεύτερη με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τη σειρά “Maestro”. Για εμένα ο Χριστόφορος είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο, ένας άνθρωπος ικανός, στοχοπροσηλωμένος, ταλαντούχος, εργατικός, είναι ένα πολυεργαλείο. Έχει έναν μαγικό τρόπο να παρασύρει τους συνεργάτες του στο όραμα του και αυτό που δημιουργεί το κάνει σε υψηλή ποιότητα. Μια σειρά που θα φλερτάρει λίγο με τον χρόνο, θα την θυμόμαστε και θα την συζητάμε για καιρό. Υπάρχει ένα μοναδικό κλίμα ανθρώπων και συνεργατών που αποτελείται από τεχνικούς, διευθυντές φωτογραφίας και από ηθοποιούς που είναι καταπληκτικοί, είτε παλαιότεροι είτε νεότεροι. Είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες δουλειές που θα ξεκινήσουν το χειμώνα στην ελληνική τηλεόραση.

Είναι ευλογία που έχω «πεθερά» την Χάρις Αλεξίου

Υποδύομαι έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στους Παξούς με πρόθεση να μπει στον πολιτικό στίβο και τον πατέρα της κοπέλας που ερωτεύεται ο «δάσκαλος», Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Είναι ευλογία που έχω «πεθερά» την Χάρις Αλεξίου, μια τραγουδίστρια σταθμό στο ελληνικό τραγούδι και μια καλλιτέχνιδα που η εφηβεία μου είναι συνυφασμένη με τα τραγούδια της. Το να συναντιέσαι με μια τέτοια προσωπικότητα είναι τεράστιο θέμα για εμένα. Έχω υπάρξει και θα συνεχίσω να υπάρχω σε αυτήν την δουλειά με έναν τρόπο που κάνω τον σταυρό μου και σκέφτομαι πόσο ευλογημένος μπορεί να είναι κανείς όταν συναντιέται με πρόσωπα που χάραξαν τα όνειρα του.

Την Χάρις Αλεξίου την χαίρομαι γιατί την ίδια στιγμή είναι «πιτσιρίκα», ξεκινάει μια καινούρια δοκιμή, σε νέο στίβο με αγάπη, ενθουσιασμό και είναι αξιολάτρευτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News