ΚΡΗΤΗ TV: Οι Άγιοι της Εκκλησίας στην Κρήτη την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Πολιτισμός
ΚΡΗΤΗ TV: Οι Άγιοι της Εκκλησίας στην Κρήτη την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Κυριακή, 3 Ιουλίου και ώρα 16:30 εορτάζουμε την «Σύναξη Πάντων των εν Κρήτη διαλαψάντων Αγίων», με την εκπομπή να είναι αφιερωμένη στους αγίους που έζησαν στην Μεγαλόνησο

Κάθε έτος, κατά  την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου εορτάζουμε την «Σύναξη Πάντων των εν Κρήτη διαλαψάντων Αγίων», δηλαδή όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι έζησαν στην Μεγαλόνησό μας.

Μέσα στους αιώνες, από την ημέρα που οι Απόστολοι Παύλος και Τίτος έφεραν στην Κρήτη το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης του Χριστού, είναι πολλοί οι Χριστιανοί στο νησί, οι οποίοι με τον πνευματικό τους αγώνα ευαρέστησαν τον Θεό και ο Κύριος τους χάρισε την χάρη της αγιωσύνης.

Πολλούς αγίους γνωρίζουμε, όμως υπάρχουν και πολλοί ανώνυμοι, που δεν γνωρίζουμε. Όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας στην Κρήτη, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, αποτελούν για όλους εμάς σήμερα ζωντανό παράδειγμα, ελπίδα και ενίσχυση στον αγώνα μας.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 03 Ιουλίου 2022, ώρες 16:30’-17:20’, είναι αφιερωμένη στους εν Κρήτη Αγίους της Εκκλησίας, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημαντική παρακαταθήκη τους σε όλους μας. Όπως πάντοτε με ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News