«Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά», από την βραβευμένη Σταυρούλα Ζώρζου

Πολιτισμός
«Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά», από την βραβευμένη Σταυρούλα Ζώρζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα της Τουρκοκρατίας - Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα σκοτεινά εκείνα χρόνια!

Η βραβευμένη συνθέτρια Βυζαντινής και Κλασσικής μουσικής Σταυρούλα Ζώρζου, παρουσιάζει το βιβλίο της «Κρυφό Σχολειό - Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά».

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα (Σταδίου 13 - Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταθμός Μετρό: Πανεπιστήμιο).

Στην εκδήλωση μιλούν οι Σταυρούλα Ζώρζου και ο Κωνσταντίνος Χολέβας και συντονίζει η κ. Αντωνία Βιταλιώτου, ενώ συμμετέχει και η Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Διεύθυνση: Στέλλα Ευσταθιανού - Μιχάλης Ποταμίτης).

Λίγα λόγια για την Σταυρούλα Ζώρζου

Η βραβευμένη συγγραφέας Σταυρούλα Ζώρζου ασχολείται με την λογοτεχνία και κυρίως με την ποίηση και την πεζογραφία. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών.

Εκτενής αναφορά στο έργο της γίνεται στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Ελλήνων Λογοτεχνών του εκδ. οίκου Χάρη Πάτση, ενώ έργα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε συλλογικές εκδόσεις λογοτεχνών.

Διακρίσεις και βραβεύσεις

Η Σταυρούλα Ζώρζου έχει βραβευθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού και άλλους φορείς.

Το έργο της «Κεντώ το Κερατσίνι με στίχους» -βιβλίο και μουσικό C.D.- είναι λογοτεχνική προσέγγιση της ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας και κυκλοφόρησε από τον Δήμο Κερατσινίου ως ιστορικό και μουσικό λεύκωμα της πόλης.

Το βιβλίο της «Μου ’πες», με παιδικά διηγήματα, τιμήθηκε με το βραβείο παιδικού βιβλίου στα Πρώτα βραβεία Ορθοδόξου Παιδικού Βιβλίου. Στον ίδιο διαγωνισμό, διακρίθηκε το ανέκδοτο βιβλίο της «Άκου φίλε» με βραβείο Εφηβικού βιβλίου και το τραγούδι της «Ραβίνος» με το βραβείο Χριστιανικού τραγουδιού.

Υπήρξε συνεργάτης στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και συμμετέχει στο νεανικό και κοινωνικό έργο της Ι.Μ. Νικαίας. Πολλά τραγούδια της κυκλοφορούν σε κατηχητικά και κατασκηνώσεις.

Γιατρός με… καλλιτεχνική φλέβα

Είναι χειρούργος οδοντίατρος, συγγραφέας, μουσικοσυνθέτης, ενώ ασχολήθηκε από νωρίς με τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Έχει σπουδάσει στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου Ανώτερα Θεωρητικά Κλασσικής Μουσικής, σύνθεση και μουσική τεχνολογία. Παίζει ακορντεόν, πιάνο και βιολοντσέλο και κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής του υπουργείου Παιδείας.

Συνθέτει σε Βυζαντινή και Κλασσική μουσική και ηχογραφημένες συνθέσεις της κυκλοφορούν με τη μορφή C.D., ενώ έργα της παρουσιάζονται από χορωδίες σε συναυλίες και φεστιβάλ. Πρόσφατα, παρουσιάστηκαν και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News