«Πλημμυρίζει» από πιστούς η Παναγία Χαρακιανή

Πολιτισμός
«Πλημμυρίζει» από πιστούς η Παναγία Χαρακιανή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κατάνυξη και ευλάβεια στο μεγάλο προσκύνημα του Ρεθύμνου - Πλήθος πιστών συρρέουν στην θαυματουργή Χαρακιανή Παναγία

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στο ιερό προσκύνημα της Παναγιάς της Χαρακιανής επί της εθνικής οδού Ηρακλείου - Ρεθύμνου. Αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας ΒΟΑΚ για να αποσοβηθούν τα τροχαία ατυχήματα λόγω της συχνής στάσης των οχημάτων στις πλευρές του δρόμου και της διέλευσης πεζών.

Χιλιάδες πιστοί προσκυνούν την Χάρη της Παναγίας στο μετόχι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης - Μπαλή με τον Ηγούμενο της Μονής, πατέρα Παρθένιο να ευλογεί τους πιστούς και να δέχεται τις αιτήσεις τους.

Άνθρωποι από ολόκληρη την Κρήτη, ακόμα και από την υπόλοιπη Ελλάδα καταφθάνουν στο ιερό προσκύνημα. Πιστοί όλων των ηλικιών προσέρχονται σεμνά και ταπεινά για να αφήσουν τους προβληματισμούς και της ανησυχίες τους στην Θεία Πρόνοια, με την ελπίδα ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Δεκάδες είναι και οι προσκυνητές νεότερης ηλικίας, που διανύουν πολλά χιλιόμετρα, πεζή, για να εκπληρώσουν το τάμα τους προς την Μεγαλόχαρη.

Το μετόχι της Παναγιάς του Χάρακα υπάρχει από τα υστεροβυζαντινά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Πλήθος κόσμου συρρέει για ικεσίες, προσευχές και δεήσεις στο πρόσωπό Της, ως μεσίτρια στον Υιό Της Σωτήρα Χριστό.

Η αστυνομική παρουσία είναι αισθητή για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, αφού το εκκλησάκι βρίσκεται επί της εθνικής οδού Ηρακλείου - Ρεθύμνου. Ο Ηγούμενος Παρθένιος ευχήθηκε σε όλους να έχουν τη Βοήθεια της Παναχράντου Παναγίας και διερχόμενοι με ασφάλεια να τιμήσουν την Μεγάλη Γιορτή της Ορθοδοξίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News