οσκαρ

Ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο: Ζευγάρι υιοθετεί ένα αγριόχοιρο 80 κιλών που μένει μέσα στο σπίτι τους

Περίεργα
Ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο: Ζευγάρι υιοθετεί ένα αγριόχοιρο 80 κιλών που μένει μέσα στο σπίτι τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο: Ζευγάρι υιοθετεί ένα αγριόχοιρο 80 κιλών που μένει μέσα στο σπίτι τους εκπλήσσοντας το διαδίκτυο

Ένα ζευγάρι Βέλγων υιοθέτησε ένα αγριόχοιρο με τον οποίο δέθηκε τόσο πολύ που τον έκανε…κατοικίδιο του. Ο Γκρεγκορί Γκιο βρήκε τον αγριόχοιρο, που τον αποκαλούν Όσκαρ, από μικρό γουρουνάκι κατά τη διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού με τα σκυλιά του και αποφάσισε να τον πάρει για να τον φροντίσει προσωρινά.

Η ιστορία του Oscar

Πάνω από ένα χρόνο μετά, ο Όσκαρ 80 κιλών είναι ακόμα εκεί, με τον δικό του καναπέ, μαξιλάρια και κουβέρτα. «Δεν είχαμε σχεδιάσει να τον κρατήσουμε εδώ, αλλά να τον σώσουμε και μετά να τον αφήσουμε ελεύθερο, αλλά δεθήκαμε μαζί του», είπε η σύζυγος του Γκιο, η Τίφανι Πιέρ.

Ο Όσκαρ μεταφέρθηκε σε μια φάρμα εκπαίδευσης, αλλά αρνιόταν να φάει και μέσα σε μια εβδομάδα οι Γκιο κλήθηκαν να τον πάρουν πίσω στο σπίτι. Ο Όσκαρ πίσω στο σπίτι του πλέον είναι αχόρταγος, καταβροχθίζει ακόμη και ένα καλάμι ψαρέματος, αλλά ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες του όταν χρειάζεται να κάνει τη φυσική του ανάγκη ώστε να τον αφήσουν να βγει έξω.

οσκαρ

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για την ευφυΐα τους και την εξαιρετικά ισχυρή τους όσφρηση, και ο Όσκαρ δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν μπορεί να μυρίσει κάτι φαγώσιμο στο ντουλάπι, δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να το πάρει. Αυτός είναι ο λόγος που τα αφεντικά του δεν αφήνουν ποτέ φαγητό σε σημείο που να μπορεί να το φτάσει το αγριογούρουνο και έχουν επίσης αφαιρέσει τα χερούλια από όλα τα ντουλάπια, για καλό σκοπό.

Ο Όσκαρ έχει πολύ καλή όρεξη. Κάθε μέρα τρώει 1,5 έως 2 κιλά τροφής, κυρίως λαχανικά και ξηρό ψωμί, αν και δεν τον ενοχλεί η περιστασιακή γλυκιά λιχουδιά.

Το αγριογούρουνο έχει προσαρμοστεί στον εσωτερικό τρόπο ζωής του. Δεν ανακουφίζεται ποτέ μέσα στο σπίτι, αλλά ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες του όποτε χρειάζεται να βγει έξω. Και κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι, δεν τον πειράζει να του καθαρίσουν τις οπλές.

Πηγή: petkeepers.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News