παρεκκλήσι ψυρη πωλητηριο

Μπήκε... πωλητήριο σε γνωστό παρεκκλήσι 1,5 εκατ. ευρώ;

Περίεργα
Μπήκε... πωλητήριο σε γνωστό παρεκκλήσι 1,5 εκατ. ευρώ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης για την πώληση αυτού του ακινήτου είναι περίπου 1.5 εκατ. ευρώ

Το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στου Ψυρρή, που βρίσκεται στην οδό Αγίων Αναργύρων στη συμβολή της με την Αγαθάρχου, έχει βγει προς πώληση.

Η είδηση του πωλητηρίου έχει γίνει viral σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Twitter, καθώς η πρακτική της πώλησης ιερών ναών από την Εκκλησία δεν είναι συνηθισμένη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Βασιλική Νικολακοπούλου, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναθήναια», το παρεκκλήσι αυτό είναι ένας ιδιωτικός ναός που ανήκει σε μια από τις παλιές αθηναϊκές οικογένειες, της Αγγελικής Ιωαννίδη, το γένος Μπούκη.

Το τάμα της οικογένειας

Το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στου Ψυρρή, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Αγαθάρχου, έχει τεθεί προς πώληση. Αυτό το παρεκκλήσι ήταν ένα αγαπημένο σημείο επισκέψεων για την Αγγελική και τον Γιώργο Ιωαννίδη, οι οποίοι τιμούσαν τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής κάθε χρόνο.

Ο ναός αυτός αποτελούσε ένα τάμα της οικογένειας Μπούκη και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη. Πρόσφατα, τα παιδιά τους που ζουν στο εξωτερικό αποφάσισαν να βάλουν προς πώληση το οικόπεδο που περιλαμβάνει το παρεκκλήσι και ένα μικρό σπιτάκι.

Η ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί στον τοίχο της Αγίας Παρασκευής περιλαμβάνει τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν ενδιαφερόμενους αγοραστές, τα οποία είναι με προέλευση από τη Μάλτα, όπου ζει η οικογένεια Ιωαννίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης για την πώληση αυτού του ακινήτου είναι περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News