ουίσκι 1929 δημοπρασία
Φωτ. AP

Πώληση ρεκόρ για ουίσκι του 1929 σε δημοπρασία - Δείτε το ποσό

Περίεργα
Πώληση ρεκόρ για ουίσκι του 1929 σε δημοπρασία - Δείτε το ποσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s Τζόνι Φάουλ, δήλωσε στο AFP ότι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια σταγόνα από το συγκεκριμένο διάσημο ουίσκι λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία

Ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan του 1926, το οποίο μπήκε στο βαρέλι όταν υπήρχε ακόμα η Βρετανική Αυτοκρατορία και πριν το κραχ του 1929, πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πώλησης. καθώς το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2019 για το πιο ακριβό αλκοολούχο ποτό που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1,5 εκατ. Αγγλικές λίρες, ανέφερε ο Guardian.

Το Macallan του 1926 πωλήθηκε για 2,1 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ήτοι 2,7 εκατ. δολάρια. Δώδεκα από τα μπουκάλια, συμπεριλαμβανομένου αυτού που πωλήθηκε το Σάββατο, είχαν ετικέτες σχεδιασμένες από τον Ιταλό ζωγράφο Valerio Adami.

Ο επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s Τζόνι Φάουλ, δήλωσε στο AFP ότι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια σταγόνα από το συγκεκριμένο διάσημο ουίσκι λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία. «Δοκίμασα μια μικρή σταγόνα», είπε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο. «Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο», προσθέτοντας πως «Το Macallan 1926 είναι το μοναδικό ουίσκι που θέλει να πουλήσει κάθε δημοπρατητής και κάθε συλλέκτης θέλει να το κατέχει». Συμπλήρωσε ότι το ουίσκι πέρασε 60 χρόνια ωριμάζοντας σε σκούρα δρύινα βαρέλια σέρι γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο χρώμα. «Δεν είναι ουίσκι για να το πάρεις ελαφρά. Είναι ένα πλούσιο, πλούσιο δράμι, αλλά είναι απίστευτο».

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ με μόλις 40 φιάλες να έχουν εμφιαλωθεί το 1986. Ωστόσο, δεν διατέθηκαν στην αγορά αλλά αντιθέτως προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan.

Η τελική τιμή των 2.187.500 λιρών (2.714.250 $) περιλαμβάνει μια χρέωση γνωστή ως το ασφάλιστρο του αγοραστή πάνω από την τιμή πώλησης των 1,75 εκατομμυρίων λιρών. Η τιμή ξεπέρασε κατά πολύ την εκτίμηση της προπώλησης των 750.000 λιρών σε 1,2 εκατομμύρια λίρες. Και πώς είναι ένα ουίσκι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων; Η Macalan's Master Whisky Maker Kirsteen Campbell, ανέφερε πως περιείχε νότες από «πλούσια σκούρα φρούτα, κομπόστα μαύρου κερασιού μαζί με κολλώδεις χουρμάδες, ακολουθούμενη από έντονη γλυκιά δρυς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News