Ξενοδοχείο στενό, πλάτους 2 μ.

Το πιο στενό ξενοδοχείο στον κόσμο έχει πλάτος μόλις 2,8 μέτρα (vid)

Περίεργα
Το πιο στενό ξενοδοχείο στον κόσμο έχει πλάτος μόλις 2,8 μέτρα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ξενοδοχείο, που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022, έχει πέντε ορόφους, με καθένα από τα επτά δωμάτια να είναι αρκετά μεγάλο για ένα διπλό κρεβάτι και ένα μικρό μπάνιο με ντους και τουαλέτα

Ένα νέο ξενοδοχείο στην Ινδονησία προσπαθεί να κατακτήσει τον τίτλο του «πιο στενού στον κόσμο». Αλλά ο δημιουργός του λέει ότι το έργο δεν έχει να κάνει μόνο με την προσπάθεια να καταρτίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ – έχει να κάνει με το να τραβήξει τη διεθνή προσοχή για τη μικρή πόλη που αποκαλεί σπίτι του.
Ο Άρι Ίντρα μεγάλωσε στη Σαλατίγκα, στην κεντρική Ιάβα. Αφού εκπαιδεύτηκε ως αρχιτέκτονας και έκανε καριέρα στην Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη, επέστρεψε στη γενέθλια πόλη του για να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του εκεί.
Βρήκε ένα ανεπιθύμητο κομμάτι γης, το οποίο κανείς δεν ήταν πρόθυμος να αξιοποιήσει λόγω του περίεργου μεγέθους του. Και εκεί έχτισε το PituRooms, ένα ξενοδοχείο επτά δωματίων (Pitu σημαίνει επτά στην ιαβαϊκή γλώσσα) που έχει πλάτος μόλις 2,8 μέτρα.
Το ξενοδοχείο, που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022, έχει πέντε ορόφους, με καθένα από τα επτά δωμάτια να είναι αρκετά μεγάλο για ένα διπλό κρεβάτι και ένα μικρό μπάνιο με ντους και τουαλέτα. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική διακόσμηση.

Η Σαλατίγκα βρίσκεται 480 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τζακάρτα και είναι ως επί το πλείστον άγνωστη στους ξένους, οι οποίοι κατευθύνονται για τις διακοπές τους στη Γιογκιακάρτα, τη Σουραμπάγια ή το κοντινό νησί Μπαλί.
Ο Ίντρα ελπίζει ότι το PituRooms θα προσελκύσει περισσότερους ξένους επισκέπτες στη Σαλατίγκα.
«Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να μετατρέψουμε αυτόν τον περιορισμό στο μεγάλο ατού μας, ότι δηλαδή πρόκειται για μια χτισμένη μελέτη του μικροχώρου και ότι οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τη δυνατότητα να ζουν και να κινούνται σε έναν χώρο που είναι "οριακά αρκετός"».
Εκτός από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, υπάρχει ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, ενώ το PituRooms σχεδιάζει να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και εκθέσεις τέχνης.

Με πληροφορίες από: The ‘world’s skinniest hotel’ measures nine feet across by Lilit Marcus
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News