Γιγάντιο χταπόδι παραλίγο να στραγγαλίσει δύτη - Είχε τυλίξει τα πλοκάμια γύρω του (vid)

Περίεργα
Γιγάντιο χταπόδι παραλίγο να στραγγαλίσει δύτη - Είχε τυλίξει τα πλοκάμια γύρω του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένα χταπόδι παραλίγο να στραγγαλίσει έναν επαγγελματία δύτη 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Οι δύτες Μάικλ Μαρκότ και Στιούαρτ Σέλντον, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τα καναδικά νερά και το τι ζει κάτω από αυτά, ήξεραν σε τι έμπλεκαν όταν βυθίστηκαν κάτω από το νερό για να δουν από κοντά τη θαλάσσια ζωή.

Οι δυο τους λοιπόν έκαναν μία κατάδυση στα νερά της Βρετανικής Κολομβίας όταν συνάντησαν ένα τεράστιο χταπόδι, το οποίο ονόμασαν Λάρι. Οι δύτες, οι οποίοι έφεραν μαζί τους αδιάβροχο φωτογραφικό εξοπλισμό, βιντεοσκόπησαν τη στιγμή της συνάντησής τους με το μαλάκιο.

Τα πλάνα δείχνουν το χταπόδι να κολυμπάει κοντά στον Σέλντον, που αναφέρεται επίσης ως Στου, προτού τυλίξει αργά τα πλοκάμια του γύρω από τον εξοπλισμό της κάμερας και το σώμα του. «Καθώς ο Στου αρχίζει να τραβάει φωτογραφίες, το χταπόδι πήδηξε επάνω στην κάμερα και τύλιξε τα πλοκάμια του γύρω από το λαιμό του, τα άκρα και το σώμα του Στου» έγραψε ο Μαρκότ στην ανάρτησή του στο Facebook.

«Καθώς κοίταξα, είδα τον φίλο μου σε όρθια στάση με ένα διασκεδαστικό, αν όχι έκπληκτο και μπερδεμένο βλέμμα στο πρόσωπό του. Στην αρχή δεν είχα ιδέα τι έβλεπα» πρόσθεσε. «Μια μεγάλη κεχριμπαρένια πλαστική σακούλα, ίσως ένα παλιό σετ γκάιντας που είχε εγκαταλειφθεί στη θάλασσα. “Ω Θεέ μου, ένα χταπόδι!”», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο δύτης ανέφερε πως άρπαξε αμέσως της GoPro κάμερά του και άρχισε να τραβάει το χταπόδι που τύλιγε τον φίλο του. Αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το χταπόδι βαρέθηκε και όρμησε προς τον Μαρκότ.

«Καθώς βιντεοσκοπούσα τη μεγαλειώδη κίνηση αυτού του πανέμορφου ζώου, άρχισε να ενδιαφέρεται για την GoPro μου, σχεδόν προσπαθώντας να την αρπάξει από τα χέρια μου» έγραψε ο Μαρκότ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News