Ελβετία: Αγρότες έσπασαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης πατατοτηγανίτας

Περίεργα
Ελβετία: Αγρότες έσπασαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης πατατοτηγανίτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ένωση Ελβετών Αγροτών (USP), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 ετών από την ίδρυσή της

Ένα γιγαντιαίο ρόστι, το ελβετικό εθνικό έδεσμα με βάση την πατάτα, μαγείρεψαν σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, Ελβετοί αγρότες σε ένα τηγάνι 13,2 τετραγωνικών μέτρων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο «παγκόσμιο ρεκόρ».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ένωση Ελβετών Αγροτών (USP), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 ετών από την ίδρυσή της.

Μπροστά από το ελβετικό κοινοβούλιο στη Βέρνη, η Ένωση έστησε ένα «τηγάνι» σε σχήμα ελβετικού σταυρού, πάνω σε κόκκινο φόντο για να παραπέμπει στη σημαία της χώρας. Ο Μάρκους Ρίτερ, ο πρόεδρος της USP, ανακοίνωσε ο ίδιος το ρεκόρ. Το προηγούμενο μεγαλύτερο ρόστι είχε μαγειρευτεί το 1994 στην Τουν.

Αυτή η «πατατοτηγανίτα» μοιράστηκε στη συνέχεια στους παρευρισκόμενους. Το ρόστι ξεκίνησε από τα γερμανόφωνα καντόνια της Ελβετίας, όμως εξελίχθηκε σε εθνικό πιάτο. Έδωσε μάλιστα το όνομά του και στο πολιτιστικό και γλωσσικό χάσμα μεταξύ των γερμανόφωνων και των γαλλόφωνων καντονιών: Ροστιγκράμπεν.

Για να ξεπεραστούν, σε συμβολικό επίπεδο, αυτές οι διαφορές, οι πατάτες που μαγειρεύτηκαν σήμερα προέρχονταν από όλη την Ελβετία και μεταφέρθηκαν στη Βέρνη ειδικά για τον σκοπό αυτόν, διευκρίνισε η USP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου pxhere)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News