Ένας ιδιαίτερος δεσμός αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε έναν δύτη και μια φώκια, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λαγκούνα Μπέι της Νότιας Καλιφόρνια.
Ο δύτης κατέγραψε επανειλημμένα τις συναντήσεις τους και δημοσίευσε τα βίντεο στις αρχές Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας μια γλυκιά και ιδιαίτερα φιλική φώκια που φαίνεται να τον συμπάθησε από την πρώτη στιγμή.
Η φώκια, την οποία ονόμασε «Γουάφλς», κολυμπούσε στο πλευρό του, ακουμπούσε πάνω του και συχνά τον «αγκάλιαζε», όπως ο ίδιος περιγράφει λέγοντας πως ένιωσε το πτερύγιό της στο κεφάλι του «σαν μια αγκαλιά».
Οι συναντήσεις αυτές διήρκεσαν για αρκετούς μήνες σε μια προστατευμένη θαλάσσια περιοχή, με τα πλάνα να δείχνουν το ζώο να περιτριγυρίζει τον δύτη και να παίζει μαζί του, σαν να τον είχε υιοθετήσει ως θαλάσσιο σύντροφο παιχνιδιών.
Ο δύτης εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν τυχαία και πως η απροσδόκητη αυτή φιλία αναπτύχθηκε χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, από καθαρή περιέργεια του ζώου.
► Διαβάστε επίσης: Τα άγρια πτηνά από την Κρήτη ετοιμάζονται για επιστροφή στον φυσικό τους χώρο - Συγκινητικές εικόνες από την ΑΝΙΜΑ
Παρά την τρυφερότητα των στιγμών, ο ίδιος τονίζει την ανάγκη ο κόσμος να θυμάται ότι οι φώκιες είναι άγρια ζώα και δεν πρέπει να ενοχλούνται, να πλησιάζονται επίτηδες ή να κυνηγιούνται, καθώς τέτοιες συναντήσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό και με απόλυτη προσοχή.
