ΓΕΡΑΚΙΝΑ

Γερακίνα τραυματίστηκε πέφτοντας σε αυτοκίνητο όμως τα κατάφερε... και είναι ελεύθερη!

Περιβάλλον
Γερακίνα τραυματίστηκε πέφτοντας σε αυτοκίνητο όμως τα κατάφερε... και είναι ελεύθερη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκεκριμένο πουλί βρέθηκε τραυματισμένο (πιθανόν από πρόσκρουση με αυτοκίνητο) και αδύναμο πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Ρεθύμνου

Μια γερακίνα που τραυματίστηκε πέφτοντας πάνω σε αυτοκίνητο απέκτησε και πάλι φτερά προς την ελευθερία. Το πτηνό είχε περισυλλεγεί μετά τον τραυματισμό του και βρισκόταν στο Κέντρο "Αλκυόνη" για περίθαλψη. Μόλις έγινε καλά απελευθερώθηκε. Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου αναφέρει: "Η Δ/νση Δασών Ρεθύμνου ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της φύσης και τις ανάγκες της, έχει περισυλλέξει πολλές φορές στο παρελθόν πτηνά της άγριας πανίδας και έπειτα από περίθαλψη τα επέστρεψε υγιή στο φυσικό τους περιβάλλον.                                       
Στα πλαίσια αυτά, η Δ/νση Δασών προέβει την περασμένη Πέμπτη σε επανένταξη νεαρής γερακίνας σε περιοχή του Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο πουλί βρέθηκε τραυματισμένο (πιθανόν από πρόσκρουση με αυτοκίνητο) και αδύναμο πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Ρεθύμνου. Έπειτα από παραμονή της γερακίνας για περίθαλψη και αποκατάσταση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων "Αλκυόνη" στο νησί της Πάρου, το ζώο επιστράφηκε και απελευθερώθηκε με επιτυχία στην περιοχή από όπου και περισυλλέχθηκε."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News