Ορκα

Νότια Αφρική: Μοναχική όρκα σκότωσε έναν λευκό καρχαρία σε λιγότερο από δύο λεπτά (vid)

Περιβάλλον
Νότια Αφρική: Μοναχική όρκα σκότωσε έναν λευκό καρχαρία σε λιγότερο από δύο λεπτά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μοναχική όρκα σκότωσε έναν λευκό καρχαρία σε λιγότερο από δύο λεπτά

Μια φάλαινα δολοφόνος εθεάθη να σκοτώνει και να τρώει το συκώτι από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μέσα σε μόλις δύο λεπτά κατά μήκος μιας ακτογραμμής της Νότιας Αφρικής. Οι όρκες είναι γενικά γνωστό ότι συνεργάζονται για να πιάσουν μεγάλα θηράματα όπως θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες, άλλες φάλαινες και καρχαρίες.

Οι όρκες κυνηγώντας ως ομάδα, μπορούν να περικυκλώσουν το θήραμα και να χρησιμοποιήσουν τη συνδυασμένη ευφυΐα και τη δύναμή τους για να επιτεθούν.

Μπορούν επίσης να κυνηγήσουν μεμονωμένα μεγάλα ζώα, όπως φώκιες. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μια μεμονωμένη όρκα καταγράφηκε να σκοτώνει ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά του κόσμου στα ανοικτά των ακτών του κόλπου Mossel στη Νότια Αφρική.

Η Dr Alison Towner, ήταν επικεφαλής της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που έκαναν την ανακάλυψη, αναλύοντας πλάνα που κατέγραψαν τουρίστες σε ένα κοντινό σκάφος.

orka

«Αυτό που είδαμε ήταν μια όρκα, με το παρατσούκλι Starboard – λόγω του κατεστραμμένου ραχιαίου πτερυγίου της – που έπαιζε μόνη της για να ανατρέψει και να καταναλώσει έναν λευκό καρχαρία μέσα σε ένα εκπληκτικό χρονικό πλαίσιο δύο λεπτών. Παρατηρήθηκε να κυνηγά έναν νεαρό λευκό καρχαρία 2,5 μέτρων. Αργότερα κουβαλούσε το συκώτι του καρχαρία στο στόμα της δίπλα από μια βάρκα. Η ανάλυση των πλάνων του Starboard μας εξέπληξε. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν σε θέση να αρπάζει αυτό το είδος καρχαρία μοναχικά και σε τόσο γρήγορο χρονικό πλαίσιο. Απλώς δείχνει πόσο ικανός και ικανός είναι – ένας πραγματικός σούπερ σταρ των αρπακτικών», περιέγραψε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News