Κόλιανδρος
Φωτογραφία unsplash

Κόλιανδρος: Το μυρωδικό με τις θαυματουργές ιδιότητες που θα κάνει τα φυτά σου να ανθίσουν!

Περιβάλλον
Κόλιανδρος: Το μυρωδικό με τις θαυματουργές ιδιότητες που θα κάνει τα φυτά σου να ανθίσουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόλιανδρoς όχι μόνο είναι μια νόστιμη προσθήκη σε φρέσκες σάλτσες, αλλά είναι επίσης μαγνήτης για τους επικονιαστές

Για τους λάτρεις των ζωντανών και αρωματικών γεύσεων, οι πιο κρύοι μήνες μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουν το ταξίδι της φύτευσης του κόλιανδρου. Γιατί; Ο κόλιανδρoς όχι μόνο είναι μια νόστιμη προσθήκη σε φρέσκες σάλτσες, αλλά είναι επίσης μαγνήτης για τους επικονιαστές. Οι μέλισσες, οι μύγες και άλλα ιπτάμενα έντομα προσελκύονται από αυτήν την ανθισμένη ποικιλία βοτάνων, καθιστώντας τον κόλιαντρο ιδανικό για την έναρξη ενός κήπου με επικονιαστές.

Το μυρωδικό που έχει το μυστικό να κάνει τα φυτά σου να ανθίζουν

Ακόμα κι αν φυτέψεις τον κόλιανδρο σε εσωτερικούς χώρους, φρόντισε να ξεκινήσεις με μια ποικιλία ανθεκτική στο κρύο, καθώς θα μπορείς να τον φυτέψετε και σε εξωτερικούς χώρους νωρίς την άνοιξη. Φύτεψε τους σπόρους του  κόλιανδρου (ή το αρχικό φυτό) σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος με pH μεταξύ 6 και 7 και φροντίστε να είναι πάντα υγρό. Χρειάζεται επίσης  να έχει άφθονο ήλιο κάθε μέρα.

Κόλιανδρος
Φωτογραφία unsplash

Η συγκομιδή του κόλιανδρού σου

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τον κόλιανδρο είναι ότι έχει πολύ σύντομο χρονοδιάγραμμα φύτευσης έως συγκομιδής – μπορείς να έχεις πλήρως ωριμάσει φύλλα από ένα δενδρύλλιο σε περίπου 30 ημέρες! Μόλις το φυτό φτάσει περίπου στα 15 εκατοστά μπορείς να κόψεις λίγο από τις άκριές του. Αυτό βοηθά το φυτό να συνεχίσει να αναπτύσσεται ξανά. Πρόσεξε να μην αφαιρέσεις περισσότερο από το ένα τρίτο των φύλλων κάθε φορά, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το φυτό.

Κόλιανδρος
Φωτογραφία unsplash

Το μυρωδικό που έχει το μυστικό να κάνει τα φυτά σου να ανθίζουν

Ο κόλιανδρο παράγει επίσης σπόρους  οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα. Για να λάβεις τους σπόρους, θα πρέπει να αφήσεις τα φυτά να ανθίσουν, κάτι που θα συμβεί φυσικά όταν οι θερμοκρασίες ζεσταθούν και το φυτό αρχίσει να μεγαλώνει.

Διάβασε επίσης: Πώς να καλλιεργήσεις μια λεμονιά σε εσωτερικό χώρο

Μόλις σβήσουν τα λουλούδια, θα μείνουν μικρές πράσινες μπάλες στην κορυφή του στελέχους, που είναι οι σπόροι. Άφησέ τους να στεγνώσουν φυσικά και χρησιμοποίησέ τους στα φαγητά σου. Να θυμάσαι πως ο κόλιανδρος έχει το σημαντικό πλεονέκτημα: τον αγαπούν οι επικονιαστές!

Πηγή: theissue.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News