κόρνα
Φωτ. shutterstock.com

Η κόρνα δεν ανοίγει δρόμους

Παραπολιτικά
Η κόρνα δεν ανοίγει δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύπτει έλλειψη υπομονής στους δρόμους του Ηρακλείου

Στους δρόμους του Ηρακλείου δεν λείπουν μόνο τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Λείπει, δυστυχώς, και η υπομονή.

Η εικόνα οδηγών που κορνάρουν ασταμάτητα, ακόμη και όταν ένας πεζός διασχίζει νόμιμα τη διάβαση, έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Σαν να θεωρείται εμπόδιο όποιος ασκεί ένα αυτονόητο δικαίωμα και όχι ένας άνθρωπος που απλώς προσπαθεί να περάσει με ασφάλεια απέναντι. 

Η κόρνα δεν μπορεί να είναι μέσο πίεσης ούτε ένδειξη υπεροχής. Αντίθετα, δημιουργεί ένταση, άγχος και πολλές φορές αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Οι διαβάσεις πεζών υπάρχουν για να προστατεύουν τους πιο ευάλωτους χρήστες του δρόμου και ο σεβασμός σε αυτές αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση κάθε οδηγού.

Το κυκλοφοριακό του Ηρακλείου είναι πραγματικό και η ταλαιπωρία μεγάλη. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί συμπεριφορές που δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού. Λίγα δευτερόλεπτα αναμονής δεν θα αλλάξουν τη ζωή κανενός, μπορούν όμως να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Ίσως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε ότι στους δρόμους δεν κινούνται μόνο αυτοκίνητα, αλλά άνθρωποι. Η υπομονή, η ευγένεια και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι τα βασικά στοιχεία μιας πόλης που θέλει να λέγεται σύγχρονη και ασφαλής. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News