Πλατεία 18 Άγγλων

Όταν υπάρχει σχέδιο...

Παραπολιτικά
Όταν υπάρχει σχέδιο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xρειάζεται όμως και το επόμενο και μεγαλύτερο βήμα: να ξεκινήσει η παρέμβαση

Όταν υπάρχει σχέδιο, παρουσία και κυρίως αποφασιστικότητα, τα αποτελέσματα φαίνονται και στην πλατεία 18 Άγγλων, ένα από τα πιο δύσκολα κυκλοφοριακά σημεία του Ηρακλείου, η αλλαγή της εικόνας είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής. 

Η καθημερινή παρουσία των δημοτικών αστυνομικών έχει βάλει μια τάξη σε ένα σημείο που μέχρι πριν από λίγο καιρό θύμιζε πραγματικά κυκλοφοριακό χάος. Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, παράνομες σταθμεύσεις, οχήματα που σταματούσαν όπου και όπως ήθελαν και μια ατελείωτη ουρά που πολλές φορές έφτανε μέχρι την παραλιακή λεωφόρο. 

Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας λειτουργεί αποτρεπτικά, η κυκλοφορία γίνεται σαφώς πιο ομαλά και επιτέλους υπάρχει κάποιος που ελέγχει τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Είναι μια απόδειξη πως πολλές φορές δε χρειάζονται θαύματα.

Χρειάζεται απλά να εφαρμόζονται οι κανόνες. Όμως εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο στοίχημα. Η παρουσία των δημοτικών αστυνομικών δεν μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη και μοναδική λύση. Δεν είναι δυνατόν για πάντα να χρειάζεται ένας άνθρωπος στη μέση του δρόμου προκειμένου να λειτουργήσει ένας από τους σημαντικότερους κυκλοφοριακούς κόμβους της πόλης. 

Τώρα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τα σχέδια που έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και πρόσφατα στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής”. Η κατάργηση του σημερινού κυκλικού κόμβου, η δημιουργία μιας διαφορετικής πλατείας και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη πρέπει να περάσουν από τις ανακοινώσεις στην πράξη και μάλιστα γρήγορα.

Γιατί το Ηράκλειο δεν έχει πλέον την πολυτέλεια των ατελείωτων μελετών, των καθυστερήσεων και των έργων που συζητούνται για χρόνια μέχρι να δούμε την πρώτη μπουλντόζα. Το πρώτο βήμα στην πλατεία 18 Άγγλων έγινε και πέτυχε.

Η Δημοτική Αστυνομία απέδειξε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Τώρα, όμως, χρειάζεται το επόμενο και μεγαλύτερο βήμα.

Να ξεκινήσει η παρέμβαση. Να εφαρμοστεί το σχέδιο. Να δοθεί μια μόνιμη λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς.

Γιατί καλές είναι οι ανακοινώσεις και ακόμα καλύτερες οι δεσμεύσεις. Στο τέλος, όμως, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και στην πλατεία 18 Άγγλων ήρθε η ώρα το προσωρινό αποτέλεσμα να γίνει μόνιμη λύση. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News