Μεσημέρι χθες... Η ώρα περίπου 2. Η κίνηση στους δρόμους στην πόλη του Ηρακλείου ως συνήθως αυξημένη. Οχήματα κινούνται στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου με ταχύτητα.
Ξαφνικά και ενώ πίσω του βρίσκονται δεκάδες οχήματα σε απόσταση αναπνοής, οδηγός οχήματος που μεταφέρει καύσιμα αποφασίζει να πάρει την έξοδο για τη λεωφόρο Καζαντζίδη και τώρα είναι που λες «Ο.Κ., Άγιο είχαμε», χωρίς παρακαλώ να βγάλει φλας!!!
Ναι, χωρίς να βγάλει φλας, ως όφειλε... Και όλο αυτό, με έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής εντελώς αστραπιαία. Φυσικό επακόλουθο ήταν το όχημα που ακολουθούσε πίσω του να αρχίσει να κορνάρει και να πατάει απότομα φρένο, όπως και τα υπόλοιπα που ακολουθούσαν, βλέποντας τον προπορευόμενο οδηγό να μπαίνει σφήνα στο δεξί ρεύμα με το βαρύ όχημα που οδηγούσε για να στρίψει χωρίς, ξαναλέμε, φλας (!).
Όπως καταλαβαίνετε, από καθαρά θέμα τύχης και γρήγορων αντανακλαστικών των υπόλοιπων οδηγών απεφεύχθη η καραμπόλα και ό,τι άλλο κακό μπορούσε να συμβεί, δηλαδή ένα παρανάλωμα του πυρός, με δεδομένο ότι ο οδηγός του οχήματος για το οποίο γίνεται λόγος μετέφερε καύσιμα!!!
Κάπως έτσι γίνονται λοιπόν τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα και χάνονται ζωές. Από δική μας απερισκεψία... και κακή οδική συμπεριφορά.
