Εικόνες… προχειρότητας και ασυνέχειας καταγράφονται στου Κορώνη Μάγαρα στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες εργασία αποψίλωσης καλαμιών στο ρέμα που διασχίζει την περιοχή.

Αν και τα συνεργεία προχώρησαν στην κοπή της πυκνής βλάστησης σε ένα σημαντικό τμήμα του ρέματος, σταμάτησαν τις εργασίες λίγα μόλις μέτρα πριν φτάσουν στα πρώτα σπίτια της περιοχής - στο πιο ευαίσθητο σημείο, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Εκεί, τα καλάμια παραμένουν άθικτα, κοντά σε αυλές σπιτιών, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και εκκλήσεις των περιοίκων.
►Διαβάστε επίσης: Σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς δίπλα σε σπίτια στου Κορώνη Μαγαρά - Ξερόχορτα, καλάμια και σκουπίδια στα πρανή του Δήμου (pics)

«Αν πιάσει φωτιά εδώ, θα κινδυνέψουν σπίτια. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;», διερωτώνται κάτοικοι που μιλούν για «μισές δουλειές» και τυπική αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπως καταγγέλλουν, η αποψίλωση ξεκίνησε μεν, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα τα σημεία μεγαλύτερου κινδύνου να παραμένουν απροστάτευτα.

Η ανάγκη για πλήρη καθαρισμό του ρέματος είναι επιτακτική με τους κατοίκους να ζητούν από τον Δήμο Ηρακλείου και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιστρέψουν στο σημείο και να ολοκληρώσουν τις εργασίες με προτεραιότητα στα τμήματα κοντά σε κατοικίες.


Φωτ. neakriti.gr /Νίκος Χαλκιαδάκης
