Αγορά Πάσχα

Τα trent του Πάσχα

Παραπολιτικά
Τα trent του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέτος υπάρχει σωρεία νέων τρεντ τα οποία έχουν δημιουργηθεί είτε από χρήστες, είτε από εταιρείες και προωθούνται για την απόλαυση μικρών αλλά δημιουργικών προϊόντων

Καθώς η έλλειψη αβγών εξακολουθεί να είναι μεγάλη, οι Αμερικανοί “σύμμαχοί” μας προχώρησαν στην εφεύρεση μιας νέας ιδέας για το βάψιμο των πασχαλινών τους αβγών. Και το καλύτερο μέρος; Δεν είναι καν αβγά. Οι Αμερικανοί χρήστες του ίντερνετ έβαψαν για το φετινό Πάσχα... marchmallows.

Ναι, καλά ακούσατε. 

Το τρεντ άρχισε από μια τικτόκερ με το όνομα Tabitha Blue, η οποία, εμπνευσμένη από την... κρίση των αβγών, προχώρησε στην παρουσίαση της ιδέας τους μπροστά στους χιλιάδες ακολούθους της. 

Αβγά “out”, marshmallows “in” 

Τι έκανε λοιπόν η Τάμπιθα; Πρόσθεσε βρώσιμο χρώμα σε ένα ταψάκι για μάφιν - ή για κεϊκάκια - και βούτηξε τα μαρσμελόους στις πολλές διαφορετικές πασχαλινές αποχρώσεις που διέθετε. 

Η αφράτη αυτή λιχουδιά διαθέτει την ιδιότητα να απορροφά αμέσως το χρώμα, ενώ, χρησιμοποιώντας jumbo marshmallows, αυτά δημιουργούν πολύχρωμα μοτίβα βαφής. Όπως ακριβώς θα γινόταν με ένα κλασικό πασχαλινό αβγό, η Τάμπιθα βούτηξε το μισό marshmallow σε ένα χρώμα, το άφησε να στεγνώσει για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το αναποδογύρισε και το βούτηξε ξανά σε άλλο χρώμα. 

Καθώς το χρώμα είναι βρώσιμο και ειδικό για “δημιουργίες” ζαχαροπλαστικής, το προϊόν μπορεί να καταναλωθεί μετά με ασφάλεια. Βέβαια, το κεντρικό ερώτημα είναι εάν θα “κολλήσουν” στο αναστάσιμο τραπέζι στη διαδικασία του τσουγκρίσματος. Αλλά τι να κάνεις, κάθε νέο δημιούργημα έχει και τις θυσίες του... 

Από το πράσινο στο μοβ 

Οι ωκεανοί της Γης δεν είχαν πάντα αυτό το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα, που αντιπροσωπεύει όχι μόνο τις θάλασσες, αλλά και το κυανό της δικής μας ιστορίας. Μάλιστα, όπως σημειώνει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό “Nature”, κάποτε τα νερά των θαλασσών ήταν πράσινα - μια απόχρωση μεταξύ του πράσινου του ελάτου και του πράσινου του ΠΑΣΟΚ, του ορθόδοξου - λόγω της πρώιμης μορφής φωτοσύνθεσης. 

Τέλος πάντων, για να επανέλθουμε στην πηγή του ζητήματος, αυτό συνέβαινε διότι κατά την αρχαϊκή παλαιοπροτεροζωική εποχή, οι ωκεανοί αποτελούσαν “σπίτι” μονοκύτταρων οργανισμών, ενώ οι στεριές ήταν τόσο έρημες και βραχώδεις όσο η παγκόσμια πολιτική σκηνή. 

Για παράδειγμα, τα νερά γύρω από το ηφαιστειογενές νησί Ίβο Τζίμα της Ιαπωνίας έχουν, μέχρι και σήμερα, μια πράσινη απόχρωση, λόγω του οξειδωμένου σιδήρου, και φιλοξενούν μπλε-πράσινα φύκια (που στην πραγματικότητα είναι βακτήρια), που φέρουν μια ειδική χρωστική ουσία (PEB), αποτελεσματική σε συνθήκες πράσινου φωτός. 

Πριν την εμφάνιση και εξάπλωση της φωτοσύνθεσης λοιπόν - εφόσον δεν υπήρχε η ίδια φυτική πλάση με σήμερα - οι ωκεανοί περιείχαν διαλυμένο ανοιγμένο σίδηρο, το οποίο, λόγω της σταδιακής απελευθέρωσης οξυγόνου, οδηγούσε στην οξείδωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συγκεντρώσεις που δημιουργούν πράσινη απόχρωση. 

Το μπλε χρώμα ήρθε σταδιακά και με μεγάλη υπομονή διάρκειας 1,5 δισ. χρόνων, δηλαδή λίγο περισσότερο από το μισό της ιστορίας της γης και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται ότι το χρώμα των ωκεανών θα συνεχίσει να αλλάζει και να μεταβάλλεται προοδευτικά και περιοδικά. 

Η παλέτα... μεγαλώνει 

Επομένως, ποιο είναι το επόμενο χρώμα των ωκεανών; Δεν είναι το τιρκουάζ, δεν είναι το ροζ, δεν είναι το κίτρινο. Αναμένεται να είναι το μοβ. Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, εάν τα επίπεδα του θείου στη Γη αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, τότε οι ωκεανοί θα αποκτήσουν μοβ απόχρωση. Το εν λόγω φαινόμενο συνδέεται και με την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς και τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα, δεδομένα τα οποία θα ευνοήσουν την εξάπλωση θειούχων βακτηρίων στους ωκεανούς. 

Ωστόσο, για να μην περιορίζουν τη χρωματική παλέτα των επιλογών, στο επίκεντρο τίθεται και το κόκκινο, ειδικότερα και σε περιοχές με ζεστά τροπικά κλίματα, όπου εμφανίζεται συχνότερα το φαινόμενο η κόκκινη απόχρωση των πετρωμάτων να μεταφέρεται στη θάλασσα μέσω ποταμών ή ανέμων. 
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι όσο οι επιστήμονες διαπραγματεύονται και εξετάζουν τις αποχρώσεις που θα μπορούσαν να λάβουν σε μερικά δεκάδες χιλιάδες χρόνια οι θάλασσες, εμείς θα διαπραγματευόμαστε για το χρώμα του κρασιού της Ανάστασης. 

Πώς να συντηρήσετε τα φρούτα σας 

Ένας τίτλος συνοπτικός, αλλά ένα ερώτημα μεγάλο, το οποίο ήρθαν να απαντήσουν ερευνητές από τη Βραζιλία, οι οποίοι παρουσίασαν μια επαναστατική καινοτομία που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο αποθήκευσης των τροφίμων και να παρατείνει τη “ζωή” τους για τουλάχιστον οκτώ ημέρες. 

Πώς γίνεται αυτό; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια ειδική επίστρωση που δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια της φράουλας, το οποίο περιορίζει την απώλεια της υγρασίας και αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών. 

Ωστόσο, το προϊόν δεν είναι ακόμα έτοιμο για προμήθεια στην αγορά, καθώς αναμένεται να γίνουν και άλλοι εργαστηριακοί έλεγχοι, οι οποίοι, εάν αποδειχτούν αποδοτικοί, αναμένεται να λύσουν τα χέρια σε πολλά νοικοκυριά.

Πληθώρα νέων τρεντ για το Πάσχα 

Με την τεχνολογία του “φαγητού” να αυξάνεται και τα τρεντ να πληθαίνουν, φέτος υπάρχει σωρεία νέων τρεντ τα οποία έχουν δημιουργηθεί είτε από χρήστες, είτε από εταιρείες και προωθούνται για την απόλαυση μικρών αλλά δημιουργικών προϊόντων που προσφέρουν απόλαυση στον κόσμο. 

Η τιμητική των vegan 

Οι επιλογές για vegan και φυτικά προϊόντα αυξάνονται στην πασχαλινή αγορά, με το φετινό Πάσχα να αποδεικνύει πως οι vegan θα έχουν και τη δική τους αναστάσιμη τιμητική. Οι εταιρείες δείχνουν να εφευρίσκουν και να προωθούν όλο και περισσότερα φυτικά προϊόντα, καθιστώντας την εορταστική διατροφή προσιτή και νόστιμη, αφαιρώντας τους διατροφικούς φραγμούς, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. 

Τιμώνται και οι μικροί μας φίλοι 

Θυμάστε το τρεντ του μαρσμελόους που σας παραθέσαμε παραπάνω; Το τρεντ έχει βρει και μια νέα εκδοχή, η οποία αφορά τη δημιουργία pet-friendly marshmallow, τα οποία παρέχονται τους μικρούς χνουδωτούς φίλους μας, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα κατοικίδια στις εορταστικές εκδηλώσεις του φετινού Πάσχα. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News