Αστεροσκοπείο Αθηνών
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Νέα κυβερνητική κυβίστηση: Για ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο αυτή τη φορά

Παραπολιτικά
Νέα κυβερνητική κυβίστηση: Για ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο αυτή τη φορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση πέρυσι νομοθέτησε και φέτος ξενομοθετεί...

Πέρυσι, με αφορμή τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση νομοθέτησε, φέτος ξενομοθετεί. Δε θα μας ρωτήσει κιόλας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και η ΕΜΥ δε μεταφέρονται, λοιπόν, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας παραμένει εκεί που ανήκει, στη Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠ.ΑΝ.

Τι στο καλό, “ανήκομεν στη Δύση”. Και πέρυσι ανήκαμε, αλλά μετά τις πυρκαγιές κυβερνητικοί ενοχλήθηκαν από τα επιστημονικά στοιχεία για την έκταση των καταστροφών, μιλώντας για προπαγάνδα των αριθμών και απαντώντας διά αντινεωτερικών και μυωπικών αλλαγών. 

Παρά τη “θύελλα” από τον επιστημονικό κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό, ντε και καλά υπήρξε νόμος για υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Φέτος, με κυβίστηση ολκής, απλά δεν υπάγονται... 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News