Κάποιοι αντικρύζοντας αυτήν την καγκελόπορτα τοποθετημένη μπροστά στο φρούριο Κούλε και κάθετα στον αγαπημένο δρόμο περιπάτου των Ηρακλειωτών (την περίφημη λεωφόρο by pass), θεώρησαν ότι οι νέοι διαχειριστές του λιμένος Ηρακλείου «έκλεισαν την πρόσβαση» στους πεζούς.
Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως. Τουναντίον. Ως γνωστόν στον λιμενοβραχίονα απαγορεύεται (εδώ και χρόνια) για λόγος ασφαλείας η πρόσβαση δίκυκλων, τα οποία όμως (ακόμη και μηχανάκια) περνάγανε... αβέρτα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας.
Η διοίκηση του ΟΛΗ αποφάσισε λοιπόν να τοποθετήσει αυτήν την πόρτα, που - όπως μπορείτε να δείτε καθαρά στην δεύτερη φωτογραφία - επιτρέπει ανεμπόδιστη πρόσβαση στους πεζούς, ωστόσο κρατάει έξω από το λιμενοβραχίονα τα μηχανάκια και τα ποδήλατα.