Η Ελλάδα είναι η χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού. Όλα αυτό δείχνουν και προφανώς δεν πρόκειται να αρνηθούμε την πραγματικότητα. Το τελευταίο περιστατικό που επιβεβαιώνει το ρηθέν καταγράφηκε στη χθεσινή ειδησεογραφία: Πρώην στέλεχος της Ν.Δ., που διεγράφη μετά από ρατσιστικά σχόλιά του στα social media πριν τέσσερα χρόνια, χειροτονήθηκε πρόσφατα ιερέας από τον Μητροπολίτη Ηλείας, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Ο... τομεάρχης δημοσιογράφος
Ο λόγος για τον Διαμαντή Καρασούλα, που αυτοπροσδιοριζόταν ως δημοσιογράφος και δήλωνε “Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΝΟΔΕ Ηλείας”. Ο ίδιος υπήρξε πρώην υπεύθυνος της Νεολαίας του ΛΑΟΣ, ο οποίος αργότερα προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προτού μετακινηθεί στη Ν.Δ.
Αναλυτικότερα, το 2020, την ώρα που καιγόταν το σχολείο της προσφυγικής δομής “One Happy Family” της Λέσβου, ο κ. Καρασούλας χαρακτήριζε το “θέαμα” της πυρκαγιάς στην προσφυγική δομή «πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη», σχολιάζοντας σε ανάρτηση της είδησης στο Facebook.
Διαγραφή
Μετά τα σχόλιά του, το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. διεγράφη από το κόμμα, ενώ ο τότε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, προχωρούσε στην ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση με μέτρο, σύνεση και αποφασιστικότητα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν με δηλώσεις ή πράξεις να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια».
Χειροτονήθηκε!
Ωστόσο, ο Διαμαντής Καρασούλας χειροτονήθηκε αρχικά διάκονος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αθανασίου, το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου. Ο ίδιος ήταν ψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τραγανού του δήμου Πηνειού. Όπως έγινε ακόμη γνωστό, ο Δ. Καρασούλας χειροτονήθηκε την επόμενη ημέρα πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδας Κυλλήνης Ηλείας. Παρόντες στη χειροτονία ήταν ο τ. δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο πρ. των αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης.
Η δομή Πύργου
Να σημειώσουμε ακόμη πως η προσφυγική δομή μεταναστών του Πύργου είναι παραχωρημένη από τη Μητρόπολη στο αρμόδιο υπουργείο, με απόφαση του τ. Μητροπολίτη Γερμανού. Η δομή “Αγία Φιλοθέη” φιλοξενεί αυτήν την περίοδο 120 πολίτες, 49 από τους οποίους είναι αναγνωρισμένοι, δηλαδή έχουν πάρει το άσυλό τους και η πληρότητα της δομής ανέρχεται στο 60%. Η δομή συστάθηκε το 2019 και το προφίλ των ανθρώπων που μένουν εκεί είναι κατά βάση οικογένειες. Επίσης, η δομή του Πύργου προσφέρει μετακίνηση με λεωφορείο της Π.Ε. Ηλείας για την πρόσβαση των ανηλίκων που διαμένουν στη δομή στα σχολεία όπου φοιτούν.
Προφανώς και η “αναβάθμιση” του κ. Καρασούλα δεν μπορεί να επηρεάσει από μόνη της τη λειτουργία οποιασδήποτε δομής που φιλοξενεί ανθρώπους από άλλες χώρες, αλλά σίγουρα δε συνάδει με το πρόσφατο παρελθόν του, την ώρα που μάλιστα αυτό συνδέεται στενά με το προσφυγικό δράμα.