-

Ι.Χ. διπλού καυσίμου: Μια παγίδα για τους ιδιοκτήτες

Παραπολιτικά
Ι.Χ. διπλού καυσίμου: Μια παγίδα για τους ιδιοκτήτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα αγγίζει και βασανίζει χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά κανενός αρμόδιου το αφτί δεν ιδρώνει προσώρας

Το “τσιμπήσαμε” από συζήτηση στο Μηχανολογικό της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά ως φαίνεται έχει πανελλαδικές διαστάσεις και ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. και στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αφορά το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και πρόκειται για “σκάνδαλο” γραφειοκρατίας με ορατές και επίπονες συνέπειες. Το θέμα αγγίζει και βασανίζει χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά κανενός αρμόδιου το αφτί δεν ιδρώνει προσώρας. 

Τον Δεκέμβριο του 2023 με το ΦΕΚ 7274/Β/22-12-23 “λύνονται” (μάλλον το ακριβές είναι περιπλέκονται) τα ζητήματα αρχικού και περιοδικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ των Ι.Χ. που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο και με βενζίνη (διπλό καύσιμο). Τα μισά λοιπόν ΚΤΕΟ της επικράτειας ζητάνε βεβαίωση “καλής λειτουργίας” από ειδικό μηχανικό αερίου, και τα άλλα μισά δεν το ζητάνε προκειμένου να γίνει ο έλεγχος ΚΤΕΟ. Εδώ και λίγες μέρες, όλα προσαρμόζονται σιγά-σιγά και μάλλον σε συνεννόηση μεταξύ τους (και με συνεργεία) το ζητάνε. Το ΦΕΚ βέβαια μιλάει για συστήματα αερίου εκ μετασκευής και όχι εκ κατασκευής (εργοστασιακά). Ναι, αλλά τα ΚΤΕΟ, που μάλλον δε θέλουν να ελέγχουν τίποτα, ζητάνε τη βεβαίωση και για τα δύο είδη οχημάτων, μια βεβαίωση που κοστίζει χρόνο σε επίσκεψη σε ειδικό συνεργείο, και από 50-100 ευρώ! 

Ας ελπίσουμε πως η ανανεωμένη μερικώς ηγεσία του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών θα το δει, διότι είναι κρίμα η ταλαιπωρία και πολύ το χρήμα που αλλάζει χέρια για έναν απλό έλεγχο οχημάτων που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ως φιλικά προς το περιβάλλον. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News