Νέα Δημοκρατία

Μια... ωραία ατμόσφαιρα στη Ν.Δ. 

Παραπολιτικά
Μια... ωραία ατμόσφαιρα στη Ν.Δ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yπάρχουν σαφώς προβληματάκια και αυτά όσο προχωρά το πράμα θα γίνονται και πιο ορατά

Με τον χαμό που γίνεται στην Κεντροαριστερά, περνάνε λίγο... κάτω από το ραντάρ τα τεκταινόμενα εντός της Ν.Δ., όπου... «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε». 

Βεβαίως στη Ν.Δ. υπάρχει ο συνεκτικός ιστός της κουτάλας (άλλως “ματζαδούρας”) και η κυβέρνηση γαργαντουανών διαστάσεων των 63 υπουργών, υφυπουργών και αναπληρωτών που εξασφαλίζει ότι “έχει να φάμε όλοι”. 

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν σαφώς προβληματάκια και αυτά όσο προχωρά το πράμα θα γίνονται και πιο ορατά. Άλλωστε, το εξαιρετικά φτωχό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όχι μόνο χτύπησε καμπανάκια, αλλά έδωσε και την ευκαιρία στις “αντίρροπες φατρίες” και καπετανάτα να αρχίσουν τις ζυμώσεις. 

Καραμανλής και Σαμαράς παρεούλα 

Την άλλη Δευτέρα, οι δύο κύριοι “πόλοι” εντός της Ν.Δ., οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, θα βρεθούν... παρεούλα σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Μάλιστα, η εκδήλωση αφορά στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή”. Και σαν να μην έφτανε η κοινή παρουσία τους, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και των δύο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
Οπότε το επιτελείο του Μαξίμου βρίσκεται σε “αναμμένα κάρβουνα”, καθώς δε γνωρίζουν αν επιλέξουν τη στιγμή αυτή για να εξαπολύσουν τα “καρφιά” τους στον πρωθυπουργό και το εκλογικό αποτέλεσμα οι δύο “σοφοί γέροντες” της Ν.Δ.

Τρομάζουν 

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη δείξει τις προθέσεις του, καθώς έχει διαρρεύσει τον τίτλο που θα έχει η ομιλία του (“Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι”), τρομάζοντας το περιβάλλον Μητσοτάκη. Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να μιλήσει δεύτερος, βάζοντας ξανά στο επίκεντρο τα εθνικά θέματα. 

Τι έγινε με τον Μεϊμαράκη 

Όλοι γνωρίζαμε ότι η Ελίζα Βόζενμπεργκ ήταν η εκλεκτή Μητσοτάκη για τη θέση της επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ., άλλωστε προμοταρίστηκε με ιδιαίτερη ζέση από τα “φίλια media” και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Δεν επιβεβαίωσε φυσικά αυτήν την “πρωτιά”, αλλά ο Μητσοτάκης την έκανε επικεφαλής έτσι κι αλλιώς. Παρακάμπτοντας τον Μεϊμαράκη. Ωστόσο, το “χρύσωμα του χαπιού” ήταν ότι ο “μουστάκιας” θα διεκδικούσε την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και καθώς ο Μητσοτάκης είναι “κολλητάρι” του Βέμπερ, εθεωρείτο... σιγουράκι. 
Αμ δε! 

Πισώπλατη μαχαιριά στον “μουστάκια” 

Ο Μεϊμαράκης όχι μόνο δεν εξελέγη αντιπρόεδρος, αλλά ήταν και τελευταίος στη σχετική ψηφοφορία. Οπότε, δύο τινά συμβαίνουν: ή ο Μητσοτάκης δεν είναι τόσο “ισχυρός” στην ευρωπαϊκή Δεξιά όσο προσπαθούν να μας πείσουν, ή η στήριξή του στον Μεϊμαράκη δεν ήταν και τόσο... έντονη. Ή... ήταν μόνο κατά φαντασίαν. 
Οι κακές γλώσσες λένε ότι συνέβη το δεύτερο και ο “μουστάκιας”, που τις ακούει τις κακές τις γλώσσες, το κρατάει πλέον μανιάτικο στον Μητσοτάκη. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News