τουρισμός

Δεν αφήνουν χρήμα στην τοπική αγορά οι τουρίστες

Παραπολιτικά
Δεν αφήνουν χρήμα στην τοπική αγορά οι τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμείς μετράμε αριθμούς και ας κάνουμε τον σταυρό μας που έχουμε το μεγαλύτερο δίκτυο επαναλαμβανόμενων τουριστών, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Δε λένε να το καταλάβουν στον κρητικό τουρισμό πως δεν είναι όλα αριθμοί. Αυτό μάλιστα που δεν κατάφεραν ποτέ οι φορείς, αιρετοί και μη, είναι να προσελκύσουν τουρίστες που αφήνουν περισσότερα χρήματα στην αγορά.

Είναι τουλάχιστον τραγικό να λένε πως και χωρίς τους Ρώσους όλα καλά. Να λοιπόν το πρώτο λάθος: οι Ρώσοι ήταν ίσως οι μοναδικοί τουρίστες που άφηναν χρήματα στις τοπικές αγορές και μάλιστα αγοράζοντας είδη μεγάλης αξίας.

Παράλληλα, και σε all inclusive ξενοδοχεία οι Ρώσοι έτρωγαν και στα εστιατόρια, ενώ νοίκιαζαν ακριβά οχήματα για να κάνουν τις εκδρομές τους στην Κρήτη. Κάποιοι λοιπόν και όχι λίγοι βιάστηκαν να αναθεματίσουν τους Ρώσους, λέγοντας πως είναι μικρό το κακό στην τουριστική βιομηχανία. Ξέρουν όμως πολύ καλά πως δεν είναι έτσι. 

Ζητούμενο, κύριοι, δεν είναι μόνο να είναι γεμάτα τα ξενοδοχεία, αλλά οι ένοικοι τους να κινούν και τον... μύλο της αγοράς, γιατί μέχρι στιγμής κυλούν τον μύλο στον μπουφέ των ξενοδοχείων. Στην Αλβανία, οι Έλληνες τουρίστες κάνουν τη διαφορά στους Άγιους Σαράντα, αφήνοντας “ζεστό” χρηματάκι.

Στην Κροατία οι πλούσιοι Βαλκάνιοι, στη Βουλγαρία “τσιμπούν” Αμερικανούς και στη Ρουμανία Τούρκους. Εμείς μετράμε αριθμούς και ας κάνουμε τον σταυρό μας που έχουμε το μεγαλύτερο δίκτυο επαναλαμβανόμενων τουριστών, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News