Σκοτάδι πόλη

Είδαμε... φως στον ΒΟΑΚ, να δούμε και στην πόλη

Παραπολιτικά
Είδαμε... φως στον ΒΟΑΚ, να δούμε και στην πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kάτι πρέπει να γίνει και με το κομμάτι της παραλιακής στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου

Θα πούμε και τα καλά και η αλήθεια είναι πως έπιασαν τόπο οι αναφορές περί προβληματικού ηλεκτροφωτισμού στο Ηράκλειο. Βέβαια χρειάζεται ακόμα δουλίτσα και αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση ωστόσο η αντικατάσταση στις καμένες λάμπες στο περιφερειακό κομμάτι του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο άλλαξε εντελώς την εικόνα σαφώς προς το καλύτερο. Τώρα περιμένουμε την υπέρβαση στο κέντρο της πόλης στο ύψος του πάρκου Γεωργιάδη που αν και αναφερόμαστε στην καρδιά του Ηρακλείου είναι ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία στο πολεοδομικό συγκρότημα. Είναι ανεπίτρεπτο σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο το σκοτάδι σε κεντρικά σημεία.

Παράλληλα κάτι πρέπει να γίνει και με το κομμάτι της παραλιακής στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου, μιας και εκεί χρειάζονται επιπλέον φώτα σε ένα δρόμο που έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. 

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι ένας ουσιαστικός σχεδιασμός αντικατάστασης του φωτισμού σε κεντρικά σημεία αλλά και συνοικίες της πόλης του Ηρακλείου που εδώ και χρόνια είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Θα επαναλάβουμε την σύγκριση με πόλεις όπως την Πάτρα και την Λάρισα που με παρόμοια δυναμική με το Ηράκλειο είναι εξαιρετικά φωτισμένες. Ναι θα επιμείνουμε σε αυτές τις πιέσεις μιας και το Ηράκλειο χρειάζεται φως όπως φωτεινή είναι η ιστορίας του αλλά και η δυναμική του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News