Βρύσαλης - ΠΑΓΝΗ

Δημήτρης Βρύσαλης για την απομάκρυνση του Δ.Σ. του ΟΔΙΠΥ

Παραπολιτικά
Δημήτρης Βρύσαλης για την απομάκρυνση του Δ.Σ. του ΟΔΙΠΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τίποτα θετικό δεν προμηνύει, ούτε για τους εργαζομένους στην υγεία, ούτε στους ασθενείς η αλλαγή προσώπων», αναφέρει ο κ. Βρύσαλης

«Η απομάκρυνση του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει την αντιλαϊκή πολιτική της». Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης σε σχόλιό του, στο οποίο αναφέρει τα εξής: 

«Τίποτα θετικό δεν προμηνύει, ούτε για τους εργαζομένους στην υγεία, ούτε στους ασθενείς η αλλαγή προσώπων. Ο ΟΔΙΠΥ και τα DRG αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος: αυτού της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας!
Ο ΟΔΙΠΥ ΑΕ (Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία) συστάθηκε το 2020 από την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελώντας τη «φυσική συνέχεια» των DRGs, που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στόχο και των δύο την πλήρη εναρμόνιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με τους κανόνες της «αγοράς»! 

Αντικείμενο και των δύο είναι να αξιολογούν τις μονάδες Υγείας με τα κριτήρια του «κόστους - οφέλους», της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, με στόχο τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν ολοκληρωμένα ως «αυτοχρηματοδοτούμενες οικονομικές μονάδες», απαλλάσσοντας το κράτος από τις σχετικές δαπάνες. 
Σηματοδοτούν την πλήρη μετατροπή της υγείας σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων ως επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του! 

Αυτοί που άφησαν τα νοσοκομεία να καταρρέουν κάτω από το βάρος της πανδημίας και της λοιπής νοσηρότητας, αυτοί που άφησαν τους υγειονομικούς χωρίς όπλα, απροστάτευτους, να εφαρμόσουν αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα, αυτοί που έχουν βάλει τιμοκατάλογο στις ανάγκες μας μας είναι απέναντι στο σύνολο των υγειονομικών και ΑΣΘΕΝΩΝ. 

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ», που η κυβέρνηση ΝΔ σπεύδει να νομοθετήσει, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ! 

Τώρα, χωρίς καθυστέρηση, χρειάζεται να δυναμώσει η μαζική οργανωμένη πάλη του λαού για να μην υποβαθμιστεί, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και κλινική, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, με επαρκή εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών σε όλους. Σε ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».
 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News