Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η έμφραξη στο φράγμα Πλακιώτισσας

Παραπολιτικά
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η έμφραξη στο φράγμα Πλακιώτισσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aπό τον ερχόμενο χειμώνα το φράγμα θα μπορεί να συγκεντρώνει νερά για την ενίσχυση της αρδευτικής δυνατότητας της Μεσαράς

Όλα είναι έτοιμα για την έμφραξη του φράγματος Πλακιώτισσας, ώστε από τον ερχόμενο χειμώνα να συγκεντρώνει νερά για την ενίσχυση της αρδευτικής δυνατότητας της Μεσαράς. 

Σύσκεψη για την επικείμενη έμφραξη του φράγματος Πλακιώτισσας πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης. 
Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, η έμφραξη του φράγματος προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της θερινής περιόδου (με έναρξη κατασκευής του πώματος έμφραξης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου). 

Το φράγμα Πλακιώτισσας κατασκευάστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσαράς Π.Ε. Ηρακλείου, επί του χειμάρρου Αναποδάρη, πλησίον του οικισμού της Πλακιώτισσας. Το έργο αναπτύσσεται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Γόρτυνας και Αρχανών-Αστερουσίων και το νερό θα ποτίσει μικτή αρδευόμενη έκταση 37.000 χιλ. στρεμμάτων και στους δύο δήμους. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 31.620.000 ευρώ. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, οι δήμαρχοι Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, ο γενικός διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, η προϊσταμένη Δομών Περιβάλλοντος Μαργέτα Σγουρώ, στελέχη της διευθύνουσας υπηρεσίας κύριοι Χανδάνος και Μαρτάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του φράγματος κ. Αστερίου και κ. Συγγελάκη (στέλεχος) και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “Λατομική ΑΤΕ” Οδυσσέας Μαυρογιαννάκης. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News