Η μοναδική κυβερνητική “απώλεια” υφυπουργού που δεν είχε ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν αυτή του Σταύρου Κελέτση, ο οποίος απέδωσε την εκπαραθύρωσή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στο ότι δεν ψήφισε, όπως επιθυμούσε, ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Κελέτσης σε ανάρτησή του άφησε σαφείς αιχμές για την αποχώρησή του, λέγοντας: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του πρωθυπουργού να ψηφίσω τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί, όπως του εξήγησα, αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχτηκα».
Ταυτόχρονα βεβαίως, εθιμοτυπικά, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και ευχήθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στον στόχο της ανάπτυξης.
Βεβαίως πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να απαντήσουν στις αιχμές αυτές, επισημαίνοντας ότι και άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν ψήφισαν, ωστόσο δεν απομακρύνθηκαν, ενώ έφερναν ως παράδειγμα τρεις βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο και όμως έλαβαν θέση υφυπουργού σε αυτήν την κυβέρνηση: στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό, εισήλθαν ως υφυπουργοί οι Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι είχαν ψηφίσει «όχι» στην ισότητα στον πολιτικό γάμο.
Στην πραγματικότητα, δε φαίνεται να υπάρχει άμεσος συσχετισμός, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπέστη “ολικό λίφτινγκ”, αφού απομακρύνθηκε και ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. Προφανώς και οι δύο πλήρωσαν τη συνεχιζόμενη γκρίνια των αγροτών και υπηρέτησαν την ανάγκη να ενισχυθεί το “θεσσαλικό προφίλ” της κυβέρνησης, καθώς το Μαξίμου θεωρεί τη Θεσσαλία εξαιρετικά κρίσιμη. Και το νέο δίδυμο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι βουλευτές Θεσσαλίας.