Φορολογία, φόροι, εφορία

Ζητούν μείωση ΦΠΑ οι ενώσεις καταναλωτών

Παραπολιτικά
Ζητούν μείωση ΦΠΑ οι ενώσεις καταναλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μείωση του ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά ζητούν οι Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών.

Όπως γράφει η Ιωάννα Μελάκη, «είμαστε καθημερινά οι δέκτες των παραπόνων των καταναλωτών, που στις μέρες μας βλέπουν την αγορά με το... κιάλι και αναφερόμαστε σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που ζούμε την απελπισία τους ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, λέγοντας ότι η βιωσιμότητά τους έχει περιοριστεί στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, μη μπορώντας να καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες τους, ηλεκτρική ενέργεια, τηλέφωνα και δόσεις δανείων». 

Για τον λόγο αυτό σημειώνει ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βρει εργαλεία ανατροπής αυτής της παρατεταμένης φτώχιας, που στην ουσία γεννά ύφεση και πληθωρισμό, με τους πάντες χαμένους. Το έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση ως Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, μείωση του ΦΠΑ, με υπομνήματα, τώρα μας τελείωσε ο χρόνος... η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμασά την ίδια τσίχλα... ότι το μέτρο έχει δυσθεώρητο δημοσιονομικό κόστος και αμφίβολη αποτελεσματικότητα. 

Η κυβέρνηση εμμένει και επιμένει ότι η έκκληση μας για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε βασικά είδη είναι ότι δε θα περάσει στις τιμές λιανικής. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις προεκλογικές του συνεντεύξεις επέμενε να αναφέρει ως αρνητικό παράδειγμα την Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι, παρά τη μείωση του ΦΠΑ, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει υψηλός, πράγμα που τον διέψευσε, η έρευνα που διεξήχθη από την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας». 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News