Πανελλαδικές 2024

Αφήνουν γονείς και μαθητές να αγωνιούν στο Αρκαλοχώρι

Παραπολιτικά
Αφήνουν γονείς και μαθητές να αγωνιούν στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι δύσκολο να κατανοήσω πώς η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, αφού πάμε σε Πανελλαδικές, δεν ελέγχει, δεν προνοεί και δεν προλαμβάνει τα πάντα όλα, όταν μάλιστα μιλάμε για πληγείσες περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κι ανάγκες

Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πως η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος άφησαν τους γονείς των μαθητών του ΓΕ.Λ. να αγωνιούν για τα παιδιά τους που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις εξαιτίας της ζέστης και με ανακοίνωσή τους να ζητούν κλιματιστικά που θα τοποθετηθούν στις αίθουσες εξετάσεων τις “θερμές” ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε. 

Ήδη, όπως έμαθα, από την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένα πιεστικό πλαίσιο για τους υποψηφίους, κάποιοι από αυτούς ένιωσαν δυσφορία μέσα στις αίθουσες λόγω της ζέστης και της έλλειψης κλιματιστικών.

Από την Παρασκευή, ωστόσο, που έγινε γνωστό το θέμα οι παραπάνω θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν τους μαθητές. 

Μάλιστα, ο Σύλλογος κατέθεσε και την πρόταση να γίνει τράμπα στις αίθουσες, οι μαθητές του ΓΕ.Λ. τις ημέρες που δίνουν να φιλοξενούνται στις αίθουσες του Γυμνασίου (οικίσκοι στο προαύλιο του σχολείου με κλιματισμό) και του Γυμνασίου να ανεβαίνουν στον 1ο όροφο του κανονικού οικήματος. 

Η Πρωτοβάθμια ήθελε επίσημη ενημέρωση, από τον Δήμο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν ήξερε πώς να του ζητήσει και πάλι πράγματα καθώς τους έχει βοηθήσει πολύ μέχρι σήμερα, κι έτσι μπήκαν μόνοι τους στη διαδικασία να ζητούν από όποιον διαθέτει ανεμιστήρες και air-cooler να τους δανείσουν για να ανακουφίσουν τα παιδιά... 

Τώρα περιμένουν εντός της ημέρας (Τρίτη 11 Ιουνίου) να αποφασίσουν οι ειδικοί. 

Για να ξέρετε, η ΕΜΥ και ο διευθυντής της μιλούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας. 

Θα το ξαναπώ, ωστόσο, ότι μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πώς η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, αφού πάμε σε Πανελλαδικές, δεν ελέγχει, δεν προνοεί και δεν προλαμβάνει τα πάντα όλα, όταν μάλιστα μιλάμε για πληγείσες περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κι ανάγκες. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News