1

Η επιστολική ψήφος και τα μεταξωτά βρακιά...

Παραπολιτικά
Η επιστολική ψήφος και τα μεταξωτά βρακιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι απολύτως αναμενόμενο ότι ένα σε επίπεδο αρχής εξαιρετικό μέτρο, όπως είναι η επιστολική ψήφος, στην Ελλάδα θα το εφαρμόζαμε με τον γνωστό... μπαχαλοειδή μας βαλκανικό τρόπο

Το περιμέναμε, φυσικά. Όπως γράφουμε και αλλού, είναι απολύτως αναμενόμενο ότι ένα σε επίπεδο αρχής εξαιρετικό μέτρο, όπως είναι η επιστολική ψήφος, στην Ελλάδα θα το εφαρμόζαμε με τον γνωστό... μπαχαλοειδή μας βαλκανικό τρόπο. Όπερ και εγένετο. 

Εκατοντάδες οι καταγγελίες για επιστολική ψήφο που “χάθηκε” στην πορεία από τον κούριερ στο εκλογικό κέντρο, άλλες τόσες και πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις όπου οι φάκελοι έφτασαν αλλοιωμένοι ή χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και γενικώς υπάρχουν πάμπολλες αστοχίες του συστήματος. 

Ένα από τα πολλά “θύματα” του μπάχαλου είναι και ο “πατέρας της ΑΟΖ” Θόδωρος Καρυώτης. Ο Έλληνας της διασποράς είναι από τους μεγάλους θιασώτες της επιστολικής ψήφου, αφού το είχε μαράζι να ψηφίσει έτσι από την Ουάσινγκτον όπου κατοικεί. Και φέτος που του δόθηκε αυτή η δυνατότητα... του ήρθε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, την... ημέρα των εκλογών, η εικονιζόμενη ειδοποίηση! Όπως και στις περιπτώσεις άλλων ομογενών που επίσης έπεσαν “θύματα” των αστοχιών της διαδικασίας, έτσι και ο κ. Καρυώτης κλήθηκε να πάει σε ένα τμήμα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για να ψηφίσει. Κάτι που φυσικά δεν μπόρεσε να κάνει ο άνθρωπος. 

Θα πούμε τη λαϊκή παροιμία “τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους... κ@λους”, για την “ψηφιακή” μας κυβέρνηση. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News