Φέτα τιμές

Έλληνες, τα πιο μεγάλα κορόιδα της οικουμένης

Παραπολιτικά
Έλληνες, τα πιο μεγάλα κορόιδα της οικουμένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλει έξτρα θράσος να βγαίνει ο Μαρινάκης και να λέει ότι ο πρωθυπουργός «δεν εννοούσε κιλό» και συνέκρινε... όμοιες συσκευασίες

Η γελοιότητα με τις δικαιολογίες της κυβέρνησης, που προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη ρετσινιά του μαριαντουανετισμού, καθώς ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα για την τιμή της φέτας και είπε από βήματος Βουλής ότι η φέτα στα ελληνικά σούπερ-μάρκετ έχει 6,28 ευρώ το κιλό, συνεχίζεται. 
Το θέμα έχει προκαλέσει άφθονη θυμηδία μεταξύ των Ελλήνων και ασχολήθηκε εκτενώς η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, αλλά και το neakriti.gr. Είπαμε ότι κάπου εδώ θα τελειώσει το πράμα, αλλά φευ, το θράσος των κυβερνώντων είναι δίχως όρια. 
Βεβαίως η αναφορά του πρωθυπουργού έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να κάνει τον “πόλεμο της φέτας”, πράγμα που από μόνο του είναι γελοίο - το θέμα βεβαίως δικαιολογεί χλεύη και αιχμηρά σχόλια, αλλά να ασχολείται 5 μέρες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο με τη φέτα, αν μη τι άλλο, δείχνει ένδεια επιχειρημάτων. 

Να δούμε την τελευταία “σοδειά” από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Είπε λοιπόν ο Μαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός δεν είπε στη Βουλή η φέτα το κιλό έχει 6,28. Η αντιπολίτευση παραποίησε τα λεγόμενά του». 
Εδώ ακριβώς λέει ψέματα και πολύ συνειδητά ο Μαρινάκης. Ο πρωθυπουργός είπε επί λέξει «η φέτα στην Ελλάδα έχει 6,28. Στη Μεγάλη Βρετανία έχει 8,98 το κιλό». Αυτό ακριβώς είπε. Καμία μονταζιέρα, καμία παραποίηση. Είναι απολύτως προφανές ότι ο Μητσοτάκης νομίζει ότι αναφέρει την τιμή κιλού και για την Ελλάδα. Και όπως γράψαμε και σε σχετικό άρθρο στο φύλλο του Σαββάτου, είναι απολύτως λογικό να μη γνωρίζει, αφού ο άνθρωπος είναι μεγαλοαστός και δεν έχει πατήσει σε σούπερ-μάρκετ ούτε μία φορά στη ζωή του για να ψωνίσει. 

Αλλά θέλει έξτρα ΘΡΑΣΟΣ για να βγαίνει ο Μαρινάκης και να λέει ότι ο πρωθυπουργός «δεν εννοούσε κιλό» και συνέκρινε... όμοιες συσκευασίες. Αφού είναι έτσι, γιατί ανέφερε «το κιλό» τη φέτα στα βρετανικά σούπερ-μάρκετ; 

Τι συμβαίνει στη Βρετανία 

Ωστόσο, στην εικόνα που βλέπετε έχουμε μία απόδειξη του ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μας δουλεύει... ψιλό γαζί. Είναι οι τιμές της μεγαλύτερης (αλλά όχι και φθηνότερης) αλυσίδας βρετανικών σούπερ-μάρκετ, της Tesco, για την ελληνική φέτα. Όλες οι φέτες (sic!) που βλέπετε είναι ελληνικής παραγωγής. 

Όπως μπορείτε να δείτε, η πιο φθηνή φέτα έχει 8,39 λίρες το κιλό, δηλαδή 9,87 ευρώ. Από εκεί και πέρα έχει με 8,95 λίρες το κιλό, δηλαδή 10,51 ευρώ με τη χθεσινή ισοτιμία στερλίνας/ευρώ, με 10 στερλίνες ακριβώς (11,8 ευρώ) και με 13,33 (15,68). Η τελευταία είναι βιολογική και η ακριβότερη φέτα που έχει το Tesco. Η εικόνα είναι από το e-shop της εταιρείας και μπορείτε να την επαληθεύσετε αν πάτε στο tesco.com. 

Αυτές είναι λοιπόν οι τιμές στη βρετανική αλυσίδα. Στη Βρετανία ο μέσος μισθός είναι 34.990 λίρες ετησίως μικτά, δηλαδή 41.170 ευρώ, τουτέστιν (διά 14, αφού στην Ελλάδα έχουμε 14 μισθούς) 2.940 ευρώ τον μήνα. 

Πάμε λοιπόν να δούμε και τις τιμές της φέτας σε αντίστοιχη ελληνική αλυσίδα: η φθηνότερη φέτα (μία μάρκα) έχει 9,88 ευρώ το κιλό (αλλά είναι σε προσφορά) κι από εκεί και πέρα οι τιμές για όλες τις άλλες ετικέτες και παραγωγούς κυμαίνονται από τα 11,3 ευρώ το κιλό η φθηνότερη έως τα 18,6 ευρώ το κιλό η ακριβότερη, ενώ άμα θέτε βιολογική, φτάνει έως και τα 20,9 ευρώ το κιλό. 

Η φθηνότερη φέτα στην Ελλάδα, που δεν είναι σε προσφορά, έχει 11,3 ευρώ/κιλό και η ακριβότερη 20,9 ευρώ/κιλό. Στη Βρετανία έχει 9,87 ευρώ το κιλό η φθηνότερη και 15,68 ευρώ/κιλό η ακριβότερη. Ο μέσος μισθός της Ελλάδας είναι 1.150 ευρώ μικτά και ο μέσος μισθός στη Βρετανία είναι 2.940 ευρώ μικτά. Και η φέτα που πουλά το Tesco ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και πωλείται στη Βρετανία ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ απ' ό,τι στην Ελλάδα! 

Δεν περιγράφω άλλο - είμαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα του σύμπαντος οι Έλληνες καταναλωτές. Και ψηφοφόροι. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News