Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Λεφτά μόνο με “μεταρρυθμίσεις”

Παραπολιτικά
Λεφτά μόνο με “μεταρρυθμίσεις”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας «συνδυασμός μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων... οδήγησε στην ανάπτυξη» και «το βλέπουμε τώρα στην επιτυχημένη οικονομική ανάπτυξη που έχει η Ιταλία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία», τόνισε η Φον ντερ Λάιεν

Δίχως καμία ντροπή, δίχως έστω καν να τηρούν τα προσχήματα, τα νεοφιλελεύθερα διευθυντήρια που κάνουν κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν πλέον να συσχετίσουν όλα τα κονδύλια και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, με τις... οικονομικές μεταρρυθμίσεις! 

Σαν αυτές που κάνει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην Ιταλία η κυβέρνηση Μελόνι, κάργα νεοφιλελεύθερες, ιδιωτικοποιήσεις παντού και εξαφάνιση και των ελάχιστων ψιχίων εργασιακής νομοθεσίας; Τέτοιες μεταρρυθμίσεις! 

Το είπε δίχως καμία ντροπή η φίλη του Μητσοτάκη, η Ούρσουλα, μιλώντας στους “Financial Times”: «Οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις θα μπορούσαν να εξαρτώνται από την πρόοδο της κάθε χώρας στην υιοθέτηση των σχετιζόμενων οικονομικών μεταρρυθμίσεων», πρότεινε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του μπλοκ. 

Μιλώντας στους “Financial Times”, η επικεφαλής της Κομισιόν υποστήριξε πως η επιβολή τέτοιων προϋποθέσεων στα ευρωπαϊκά κονδύλια συνοχής και την κοινή αγροτική πολιτική έχει θετικά. Ως επιτυχημένο παράδειγμα του παρελθόντος έφερε το πρόγραμμα NextGenerationEU, στο πλαίσιο του οποίου διοχετεύτηκαν δισεκατομμύρια ευρώ μετά την πανδημία, με τα κράτη-μέλη, όμως, να αποκτούν πρόσβαση μόνο εφόσον αποδείξουν ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 

Ένας «συνδυασμός μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων... οδήγησε στην ανάπτυξη», δήλωσε. «Και το βλέπουμε τώρα στην επιτυχημένη οικονομική ανάπτυξη που έχει η Ιταλία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία», τόνισε στους “Financial Times”.
Αυτό που ξέχασε να πει είναι ότι η “ανάπτυξη” συνοδεύτηκε από... αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων, μείωση των μισθών, μεγάλωμα της “ψαλίδας” μεταξύ των πλουσιότερων και των λοιπών, αύξηση υπερκερδών των επιχειρήσεων, ακρίβεια... ναι, εξαιρετική η “ανάπτυξή” σας. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News