Σχολείο Μονάχου "Αριστοτέλης"

Απόγνωση στους ομογενείς για την κατάσταση με τα ελληνικά σχολεία - Τα Ελληνόπουλα του Μονάχου

Παραπολιτικά
Απόγνωση στους ομογενείς για την κατάσταση με τα ελληνικά σχολεία - Τα Ελληνόπουλα του Μονάχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έλλειψη ειλικρινούς επικοινωνίας και σεβασμού δεν οδηγεί μόνο τα παιδιά στην αφομοίωση, αλλά υπονομεύει το ίδιο το μέλλον του Ελληνισμού στο εξωτερικό

Πολλοί ομογενείς μας, ανάμεσά τους και Κρητικοί με παιδιά στο Μόναχο, μας στέλνουν κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση με τα ελληνικά σχολεία. Όπως μας λένε, η κατάσταση με το σχολικό κτήριο “Αριστοτέλης” στο Μόναχο αποτελεί ένα εξοργιστικό παράδειγμα της αδράνειας και της κωλυσιεργίας της ελληνικής Πολιτείας. Άλλο ένα σχολείο του Ελληνισμού κινδυνεύει.

Δημοτικό, Γυμνάσιο και το μεγαλύτερο Τμήμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας στην Ευρώπη, ενδεχομένως και παγκόσμια φιλοξενούνται στον χώρο.

Το μέλλον του Ελληνισμού

Η έλλειψη ειλικρινούς επικοινωνίας και σεβασμού δεν οδηγεί μόνο τα παιδιά στην αφομοίωση, αλλά υπονομεύει το ίδιο το μέλλον του Ελληνισμού στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με άλλον, γεγονός που σημαίνει ότι το κτήριο χάθηκε. Δηλαδή κοντά 900 μαθητές-Ελληνόπουλα στον “αέρα”;

Θα υπάρξει διάψευση;

Αναμένουμε την επίσημη διάψευση των αρμόδιων αξιωματούχων. Αν δεν υπάρξει τέτοια διάψευση, τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός σοβαρού προβλήματος. Πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά ο ρόλος όλων των εμπλεκόμενων, από υπουργούς και πρέσβεις μέχρι υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας. Πού είναι οι διαβεβαιώσεις των υπουργών; Τα αδιαφανή λόγια, τα καθησυχαστικά τηλέφωνα σε ορισμένους δήθεν εκπροσώπους της ομογένειας και οι άνευ ουσίας υποσχέσεις δεν έγιναν πράξη.

Η αντίδραση και η δυσπιστία των γονέων και της ομογένειας δικαιώνονται πλήρως.

Κάλεσε την... Αστυνομία

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν οι γονείς, εν μέσω απόγνωσης και πανικού, στράφηκαν προς τον πρόξενο, εκείνος κάλεσε την Αστυνομία για να αισθανθεί ασφαλής.

Ίσως δεν εκτιμά το ασφαλές περιβάλλον στο Μόναχο και μια μετάθεση στο Ιράν ή στη Σομαλία θα του προσφέρει την ασφάλεια που επιθυμεί. Αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό ούτε για την Παιδεία στο εξωτερικό.

Λάθος άνθρωποι

Η Πολιτεία δεν ξέρει πώς να τηρήσει το άρθρο 108 παρ. 1 του Συντάγματος, επειδή έχει λάθος ανθρώπους σε νευραλγικά σημεία. Και είναι μάταιο να εισάγουμε νέες δήθεν καινοτομίες διδασκαλίας, όταν δε λύνονται τα βασικά δομικά και οργανωτικά σημεία του προβλήματος.

Οι... δεινόσαυροι

Έχει προταθεί και είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν επιτροπές παιδείας με ισότιμη συμμετοχή των στρατηγικών φορέων της ομογένειας, των γονέων και την Πολιτεία.

Δε χρειαζόμαστε υπαλλήλους- “δεινόσαυρους” με δεκαπενταετή θητεία στα ίδια πόστα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και του Ελληνισμού. Τι νέες ιδέες μπορούν να προτείνουν αυτοί οι άνθρωποι; Καμία!

Δεν έχουν εμπειρία στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο, δε γνωρίζουν την κατάσταση σε κάθε χώρα και αγνοούν τους ανθρώπους, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της διασποράς.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα, αλλιώς το μέλλον της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό είναι καταδικασμένο.

Ο Ελληνισμός, που βάλλεται από παντού, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα Ελληνόπουλο!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News