κασσελακης

Αχ, Κασσελάκη, Κασσελάκη... 

Παραπολιτικά
Αχ, Κασσελάκη, Κασσελάκη... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nέα γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Τον "κράξανε" και διόρθωσε τη δήλωση... αλλά αυτά δε "μαζεύονται"

Δεν κάνει... οικονομία στις γκάφες ο Στέφανος Κασσελάκης, που κατόρθωσε να γίνει “θέμα συζήτησης” με την... εμπνευσμένη δήλωσή του, ότι οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να είναι «τουλάχιστον 5%». Την ώρα που η τελευταία καταγραφή, κατά ΕΛ.ΣΤΑΤ., το 2022 ήταν 5,2% και την επόμενη χρονιά ήταν και λίγο υψηλότερες (ο υπουργός Υγείας λέει ότι είναι 5,8% του ΑΕΠ). 
Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο έχει “σημαία” του τη Δημόσια Υγεία λέει να... μειώσουμε τις δαπάνες για την Υγεία! 

Τραγική εικόνα 

Και με αυτές τις δαπάνες, η εικόνα της δημόσιας Υγείας είναι τραγικά αποκαρδιωτική, οι ελλείψεις στο απολύτως απαραίτητο προσωπικό, κυρίως γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, είναι τρομακτικές, τα τακτικά χειρουργεία γίνονται σε ελάχιστα νοσοκομεία απρόσκοπτα και τα έκτακτα με το ζόρι... αλλά ο Κασσελάκης θεωρεί ότι 5% αρκεί. 

Επένδυση με... μείωση 

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε χθες το πρωί ότι η επένδυση στη δημόσια Υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργός, αλλά όταν ερωτήθηκε για το ποσοστό του ΑΕΠ που θα δοθεί στον τομέα αυτό, έκανε λόγο για 5%! 

“Κάρφωμα”!

Φυσικά ήδη άρχισαν τα “βέλη” γι’ αυτή τη νέα γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΟΡΕΝ, «το 2021 η δημόσια δαπάνη για την Υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα» (όπως σημειώσαμε ήδη το 2022 μειώθηκε στο 5,2%). 
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόσχεσή του ήταν για δαπάνες 7,7% για τη δημόσια Υγεία. 

Άγνοια 

Μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη, η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, όσο και για το πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται». 

Και ο Γεωργιάδης 

Οι αναφορές Κασσελάκη προκάλεσαν την αντίδραση και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει από διαγράμματα, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ζητάει να μειώσουμε τις δαπάνες για την Υγεία», υπενθυμίζοντας ότι το 2022 ήταν στο 5,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., και «τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ». 

«Ακόμη 5%» 

Μετά το “κράξιμο”, ο Κασσελάκης επανήλθε και “διευκρίνισε” ότι στη δήλωσή του ζήτησε «επιπλέον 5% για την Υγεία», αλλά εντάξει, δε μαζεύονται αυτά. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News