Τα χρωματιστά τιμολόγια, οι πράσινες πολιτικές και η Κρήτη 

Παραπολιτικά
Τα χρωματιστά τιμολόγια, οι πράσινες πολιτικές και η Κρήτη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To δούλεμα με τα υπερκέρδη των παρόχων και το χοντρό παιχνίδι των πράσινων πολιτικών

Ο φίλος μας στα Χανιά, ο Σωτήρης, άσχετο με τα ενεργειακά δεν τον λες, ίσα-ίσα που και γνώση έχει και με τα τιμολόγια τα χρωματιστά ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται. Μας έστειλε λοιπόν τις εξής εντυπωσιακές διαπιστώσεις με αφορμή τον λογαριασμό του ηλεκτρικού της μητέρας του, που όμως είναι ένα στα τόσα παραδείγματα για να αντιληφθούμε το δούλεμα που πέφτει με τα υπερκέρδη των παρόχων και το χοντρό παιχνίδι των πράσινων πολιτικών. 

Μας γράφει: «Ο τελευταίος λογαριασμός έναντι της ΔΕΗ στη μάνα μου ήταν 90 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο σταθερό μπλε τιμολόγιο. ΣΤΑΘΕΡΟ επαναλαμβάνω. Προχθές ήρθε 203 ευρώ! Έναντι! Χωρίς να έχει υπάρξει δηλαδή καταγεγραμμένη κατανάλωση. Αύξηση 125,5%!!! Αυτό είναι ΚΛΟΠΗ! Πώς το είπαν; “Πληθωρισμός απληστίας;”. Μετά απορούν γιατί φεύγουν μαζικά οι ξένοι επενδυτές από το Χρηματιστήριο, γιατί οι CEOs είναι τρομερά απαισιόδοξοι για το οικονομικό μέλλον και γιατί φεύγουν οι βιομηχανίες από την Ελλάδα (και την Ε.Ε.): υπέρογκο ενεργειακό κόστος. 

Ποια η γενεσιουργός αιτία για τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους; Η πράσινη μούφα. 

Κι έχεις τον Σκυλακάκη να χαριεντίζεται με τη Γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος του κόμματος των Πρασίνων (το αδελφό κόμμα του αντίστοιχου ελληνικού κόμματος “Κόσμος” του Πέτρου Κόκκαλη!!!) και να σχεδιάζει κρυφά το σταμάτημα των εξορύξεων... 
Έχουμε, δηλαδή, μία κρυφή ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, με το Γερμανικό Κόμμα των Πρασίνων... κοινό αφήγημα της Ν.Δ. με τον Πέτρο Κόκκαλη! 

Επειδή είμαι αρκετά καχύποπτος και σκεπτικιστής, νομίζω ότι αυτή η μπαρούφα περί “θαλάσσιων πάρκων” νομίζω ότι στο βάθος κρύβει εγκατάσταση θαλάσσιων ανεμογεννητριών σε όλες αυτές τις περιοχές. Και το κρύβουν μέσω του ψευδο-οικολογικού αφηγήματος.
Μία μπαρούφα, η οποία: 

1. όχι μόνο δε θα βοηθήσει ενεργειακά την Ελλάδα ΚΑΙ την Ε.Ε., αλλά θα εντείνει ακόμη περισσότερο το ενεργειακό πρόβλημα, και

2. μας βάζει άνευ λόγου και ουσίας σε γεωπολιτικό κίνδυνο με την Τουρκία! ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! 
Γιατί, αν πραγματικά υπήρχαν τεράστια ενεργειακά και οικονομικά οφέλη για τον ελληνικό λαό από την εγκατάσταση των θαλάσσιων ανεμογεννητριών στο “θαλάσσιο πάρκο”, θα έλεγα ΝΑΙ, να το κάνουμε! Αλλά οι ανεμογεννήτριες που ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στο αποκαλούμενο “θαλάσσιο πάρκο” δεν πρόκειται να βοηθήσουν ενεργειακά την Ελλάδα και την Ε.Ε. Αντιθέτως, θα εντείνουν το ενεργειακό κόστος ΚΑΙ δε θα υπάρχει σταθερή προμήθεια ενέργειας. 

Αυτό που άκουγα πολλά χρόνια εδώ στον Νοτιά για τους υδρογονάνθρακες ήταν το μότο «να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία για τα πετρέλαια;». Ήταν ένα τεχνητό φοβικό αφήγημα των αριστερο-δεξιών πολέμιων των υδρογονανθράκων. 

Ε, τώρα λοιπόν θέλουν «να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία για τις ανεμογεννήτριες;». Για το καπρίτσιο των Γερμανών Πρασίνων, του Σκυλακάκη και του Πέτρου Κόκκαλη; 

Θα μιλάμε για αιματοβαμμένες ανεμογεννήτριες... Σε πράσινο πόλεμο; 

Έρχονται ευρωεκλογές και γι’ αυτά ΔΕΝ έχει συζητήσει ΚΑΝΕΙΣ! 

Συζητάμε όμως για την Ελεονώρα Μελέτη και για το “Πατρίδα- Θρησκεία- Οικογένεια” του Αυτιά, το “θαύμα” της κολυμπήθρας Κασσελάκη και τη “μεταγραφή” του άχαστου Ζαγοράκη... Καλά πάμε». 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News